Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skadehelvetet har gjort BP-stjärnan till en förebild

- 04/04/2013, 13:21
Andreas Haddad är en förebild för många ungdomar.
1 av 4

Andreas Haddad är en förebild för många ungdomar.

Conny Sillén / SCANPIX

Haddad nätade i måndagens match mot Öster.
2 av 4

Haddad nätade i måndagens match mot Öster.

HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

John Alvbåge, IFK Göteborg, har ordväxlat med Haddad på twitter. På söndag möts de på planen.
3 av 4

John Alvbåge, IFK Göteborg, har ordväxlat med Haddad på twitter. På söndag möts de på planen.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Haddad, här i sin gamla klubb Örebro.
4 av 4

Haddad, här i sin gamla klubb Örebro.

© Bildbyrån / Daniel Stiller

Andreas Haddad nätade i premiären mot Öster – trots sin skada. Han får ofta brev från yngre spelare som ser upp till honom, och det motiverar honom att fortsätta.
– Det jag kämpar för gör att många yngre inte ger upp.

När Nyheter24 pratade med Andreas Haddad inför starten av årets allsvenska var han överlycklig för att bara få vara med och träna. I premiärmatchen hemma mot Öster gjorde han 1–1 för sitt Brommapojkarna och bevisade att trots skador genom nästan hela livet kan han fortfarande prestera. 

– Det va jätteroligt att få starta i premiären, även om jag kunde ha varit mer förberedd. Som jag sa till media efter matchen så hade jag pingislunga efter 27 minuter, så jag har inga förväntningar på framtiden. Jag tar det som det kommer, men huvudsaken är att när jag väl spelar så går jag in och ger järnet för lagets skull, säger Haddad till Nyheter24.

Vilka reaktioner fick du efter matchen? 

– Alla blev väldigt glada för att jag fick göra mål, det kände jag från alla håll och kanter. Telefonen bombarderades med sms, klart att det är roligt! 

Många reaktioner kom också från yngre spelare som är i samma situation som Haddad själv. Han berättar särskilt om en spelare han haft kontakt med i över ett och ett halvt år, som hade det väldigt jobbigt med skador, på fotbollsplanen och hemma.

"Jag peppade och gav råd"

– Det var en kille som hade det väldigt svårt i skolan, hans pappa följde aldrig med till fotbollen, problem hemma och sådant. Vi skrev brev någon gång i veckan, jag peppade och gav råd. Sedan var det tyst ett tag, säger han och fortsätter:

– Men för fyra månader sedan fick jag ett brev där han skrev att mina råd hade hjälpt. Det var inte bara tack vare mig, men han hade kommit på fötter igen. Skolan gick bra, fotbollen gick bra, han var inte skadad längre. Och framför allt – hans pappa följde med honom på träningarna. Det var rörande, faktiskt. Att det jag kämpar för hjälper yngre att inte ge upp. 

"Fler än fem matcher och det är succé"

Innan den allsvenska premiären munhöggs Andreas Haddad med IFK Göteborgs John Alvbåge, där Haddad pikade Alvbåge och menade att "Göteborg kommer bli årets Gefle", något som IFK-målvakten var snabb med att kontra på. 

Men efter Haddads mål i premiären fick han beröm från Alvbåge. 

Brommapojkarna möter IFK Göteborg på söndag, det återstår att se om Haddad kan få hål på Alvbåge också.