Onsdag 16 Jun
Stockholm

"Det är i landslaget man vill hamna"

BP-talangen Jakob Une Larsson är ett namn att lägga på minnet.
1 av 3
BP-talangen Jakob Une Larsson är ett namn att lägga på minnet. Foto: Copyright: Expressbild / Photographer: Jimmy Larsson
Thiago Silva, Jakob Une Larssons backförebild.
2 av 3
Thiago Silva, Jakob Une Larssons backförebild. Foto: Ap/ SCANPIX
Brommapojkarna firar ett av målen mot Öster (2-2).
3 av 3
Brommapojkarna firar ett av målen mot Öster (2-2). Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX

Sveriges nästa försvarsjätte spelar i Brommapojkarna. Nu Jacob Une Larsson, 18, är redo att först ta allsvenskan och sedan världen med storm.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Allsvenskan omgång 1

Häcken–IFK Göteborg 0–3 

Helsingborg–Djurgården 3–0

Syrianska FC–Kalmar 0–3

Mjällby–Norrköping 1–2 

Malmö FF–Halmstad 1–1

Gefle–Åtvidaberg 1–0 

Brommapojkarna–Öster 2–2 

Elfsborg–AIK 2–2

STOCKHOLM. Brommapojkarnas Jakob Une Larsson gjorde allsvensk debut hemma mot Öster i en match som slutade 2–2. Larsson är född 1994 och allsvenskans yngste startande mittback. Något som talangen själv inte har koll på. 

– Det hade jag ingen koll på men det är roligt. Det är kul att få spela, säger Jakob Une Larsson till Nyheter24 och fortsätter:

– Vi fick ju en olycklig start med självmålet men jag är nöjd över min personliga insats. Laginsatsen var väl inte så bra, vi fick inte igång spelet riktigt. Det var väl lite premiärnerver.

"Thiago Silva är en förebild"

Jacob etablerade sig under hösten i superettan och har nu som 18-åring alltså debuterat och känna på hetluften i Sveriges högstaliga. Men förebilden, den hittar han bortom landets gränser.

– Jag har ingen riktig förebild i landslaget men det är ju klart man ser upp till dem, det är ju där man vill hamna. Thiago Silva är en förebild. Jag såg PSG mot Barca och jag tyckte att han var planens bästa spelare.

Jakob är ödmjuk när han pratar om framtiden.

– Målet i karriären är att vara frisk och glad. Jag vill komma så långt jag kan efter min egen förmåga och vara lycklig längs vägen. 

"Pontus Jansson har gjort det väldigt bra"

Jakob lyfter fram en annan ung mittback när han får frågan om vem som är allsvenskans bästa försvarare.

– Jag är ingen fotbollsfanatiker så jag har inte full koll på alla men Pontus Jansson har gjort det väldigt bra för sin ringa ålder. Men det finns en massa andra.

På söndagen möter Brommapojkarna formstarka IFK Göteborg. Dagen efter fyller Jakob 19 år.

– IFK gjorde det bra i premiären så det kommer att bli en tuff match. Vi kommer förmodligen spela mer defensivt men vi ska göra vårt bästa. Det finns poäng att hämta i Göteborg.

– Det skulle sitta fint med en seger på för att fira födelsedagen, säger Jakob.

Kommentera
Kopiera länk
Dela