Nu går Djurgården supporterföreningar ihop och vill få ett slut på att föremål kastas på matcherna.
1 av 2
Nu går Djurgården supporterföreningar ihop och vill få ett slut på att föremål kastas på matcherna. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
En av flaskorna som kastades in på planen.
2 av 2
En av flaskorna som kastades in på planen. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

Dif-fansen uppmaning: "Nolltolerans mot inkastade föremål"

Efter skandalscener och avbruten match uppmanas nu fansen att sköta sig – av fansen.


Grupperingarna

Järnkaminerna - officiell supporterförening.

Ultra Caos Stockholm - Djurgårdens ultrasgruppering.

DFG Sthlm - "Firma"-grupperingen.

11433 - Ett populärt DIF-forum.

STOCKHOLM. "Totalt stopp för inkastade föremål", det är rubriken på Djurgården supporterförening Järnkaminernas uppmaningsbrev till alla Dif-supportrar. Brevet har skrivits under, förutom av Järnkaminerna, av läktargrupperingarna Ultra Caos Stockholm, DFG och 11433. DFG 

Efter skandalen i Djurgårdens match mot Mjällby rasade fansen mot Svenska fotbollsförbundet. 

Järnkaminernas ordförande Dan Blomberg tyckte att förbundet och domaren hade skött incidenten på ett bedrövligt sätt och Blomberg ville att incidenten och andra liknande skulle skötas internt. Han beskrev en kamratuppforstran som rådde på läktaren.

"NOLLTOLERANS mot inkastade föremål"

I brevet på Järnkaminernas hemsida uppmanar nu grupperingarna på Djurgårdens läktare fansen att sluta kasta in föremål. 

"Det är inte okej att kasta in föremål mot planen, det går inte att acceptera på våra läktare. Det spelar ingen roll vad som hänt före eller vad som händer efteråt", skriver de och fortsätter:

"Vi vill göra vad vi kan för att få bort det här problemet. Därför påpekar vi, precis som vi gjort förut, att det råder NOLLTOLERANS mot inkastade föremål."

Budskapet är inte nytt men det är uppenbarligen nödvändigt. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

1 timme sedan

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

1 timme sedan
Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

1 timme sedan
Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

2 timmar sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

igår 20:08
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

igår 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.