Onsdag 23 Jun
Stockholm

"Alltid kul att spela stormatcherna"

Anders Svensson ser fram emot stormötet mot serieledande IFK Göteborg.
1 av 4
Anders Svensson ser fram emot stormötet mot serieledande IFK Göteborg. Foto: SCANPIX SWEDEN
Mikael Dyrestam tycker att spelet stämmer mer och mer.
2 av 4
Mikael Dyrestam tycker att spelet stämmer mer och mer. Foto: Patric Söderström / SCANPIX
Göteborgarna åker till Borås för att spela stormatchen.
3 av 4
Göteborgarna åker till Borås för att spela stormatchen. Foto: SCANPIX SWEDEN
James Keene firar ett av sina inledande tre mål på två matcher.
4 av 4
James Keene firar ett av sina inledande tre mål på två matcher. Foto: SCANPIX SWEDEN / BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

På måndagen gästas svenska mästarna Elfsborg av serieledande IFK Göteborg.
– Det blir tufft, säger Anders Svensson till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Allsvenskan omgång 3

IF Brommapojkarna– FK Norrköping FK 1–0

Syrianska FC–Östers IF 0–1

Malmö FF–Kalmar FF 1–0

Åtvidabergs FF–AIK 1–0

BK Häcken–Djurgården 4–0

Gefle IF FF–Halmstads BK 2–0

Helsingborgs IF–Mjällby AIF 

IF Elfsborg–IFK Göteborg

BORÅS IFK Göteborg har börjat säsongen på bästa tänkbara sätt med sex poäng och 5–0 i målskillnad efter två matcher. Storlaget har imponerat efter de två inledande omgångarna där de har besegrat fjolårstvåan Häcken och Brommapojkarna. 

På måndagen beger sig Blåvitt till Borås för ännu ett styrkeprov i form av svenska mästarna.

–Vi har ett bra självförtroende just nu och vi går in med en bra känsla. Så det känns väldigt bra, säger Göteborgs försvarare Mikael Dyrestam till Nyheter24 och fortsätter:

– Vi spelar med ett helt annat lugn nu. Vi går inte in med samma press på oss till matcherna. Det är en harmonisk känsla i laget.

"Det blir tufft"

Landslagsstjärnan och Elfsborgs-kaptenen Anders Svensson ser även han fram emot mötet, även om det kommer att bli en hård kamp. 

 – Det känns bra, förmodligen kommer någon tillbaka från skada nu. Det är en stormatch och de är det alltid roligt att spela. Blåvitt har bra form och ett stort självförtroende efter en mycket bra inledning och försäsong, så det blir tufft, säger mittfältaren.

Borås-laget har inte haft samma starka start som IFK har haft och har bara spelat ihop två poäng på två matcher. Anders Svensson är trots det inte så missnöjd.

– Det har varit en okej inledning, men vi hade förstås önskat mer poäng. I förra matchen mot Halmstad fick vi ju en utvisning och spelade med en man mindre men spelade ändå lika. I den första mot AIK hamnade vi tidigt i underläge men kom tillbaka.

"Hyfsade avbytare"

Trots skadeproblem har Elfsborg en av allsvenskans starkaste trupper och har istället för att förlora sitt guldlag stärkt det. Mikael Dyrestam har respekt för boråsarna. 

– De har en jättestark trupp, de har behållt spelare från guldlaget. Jag tycker ändå att vår trupp står jämt mot deras, vi måste utnyttja våra kvalitéer för att kunna vinna, säger Dyrestam.

Niklas Hult, Bangura och Viktor Claesson byttes in i första matchen, det är hyfsade avbytare, säger Anders Svensson som fick spela som mittback mot Halmstad efter en utvisning.

– Jag tror inte jag kommer spela som det igen. Det finns många som kan göra det bättre än mig.

Ser slutet på karriären

I en intervju med Borås tidning berättar Anders Svensson att han ser slutet på karriären och att han inte är helt säker på var någonstans han kommer att avsluta den.

– Jag måste göra det. Jag har snart inget kontrakt kvar. Även om jag vill fortsätta spela, som det känns nu, är jag inte säker på att Elfsborg vill det, sa Svensson och fortsatte:

– Sedan har jag själv väldigt svårt för det sättet att spela. Jag känner själv att jag inte får ut mitt max på plan om man jämför med exempelvis ett 4–3–3–system. Men Jörgen bestämmer och jag gör mitt bästa. Jag tycker ändå det gick ganska bra förra säsongen, vi blev också mästare.

Matchen mot Blåvitt spelas på måndagen i Borås klockan 19.05.

Kommentera
Kopiera länk
Dela