Tisdag 22 Jun
Stockholm

Här är AIK-basens beordran till "ungdomstränaren"

AIK FF:s ordförande Johan Segui visste inte om att ungdomstränaren var aktiv på huliganforum.
1 av 3
AIK FF:s ordförande Johan Segui visste inte om att ungdomstränaren var aktiv på huliganforum. Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
Uppdrag Granskning visade på kopplingar mellan Firman och Hells Angels.
2 av 3
Uppdrag Granskning visade på kopplingar mellan Firman och Hells Angels. Foto: Faksimil SVT/Bildbyrån Obs Bilden är ett montage
Janne Josefsson, frontfigur för Uppdrag granskning, var ansvarig för det stora huligan-avslöjandet.
3 av 3
Janne Josefsson, frontfigur för Uppdrag granskning, var ansvarig för det stora huligan-avslöjandet. Foto: SCANPIX

AIK:s ordförande Johan Segui visste inte att ungdomstränaren "Johan Höglund" var aktiv på Firman Boys forum. Nu har Segui beordrat honom att sluta skriva på hemsidan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

Hot, våld och infiltration, vågorna efter Uppdrag gransknings avsnitt "Hotet inifrån" om hur huliganföreningen Firman Boys har nästlat sig ända in i styrelserummet hos AIK har engagerat många. 

Det stora avslöjandet i programmet var främst att en ungdomstränare i AIK, samma person som bär pseudonymen "Johan Höglund" till boken "En av grabbarna", fortfarande är aktiv i Firman Boys.

Men även uppgifterna om hur de har infiltrerat sig in och påverkar beslut i styrelsen upprör många.

Under torsdagen gick Höglund ut på AIK:s hemsida och talade ut om hans roll i Firman Boys. Han säger att: "Jag snarare agerat fredsmäklare än den krigsherre jag framställts som." 

STOCKHOLM. "Min roll senaste åren har varit som en kommunikativ brygga mellan klubb och supporter." Det säger ungdomstränaren i en intervju på AIK:s hemsida. "Johan Höglund" är ungdomstränare i AIK samtidigt som han är en tidigare medlem i huliganföreningen Firman Boys

– Vi har hela tiden sagt att han inte är aktiv i Firman längre, det är vad som är relevant i hans roll som ungdomstränare. Hans historia har vi inte kommenterat överhuvudtaget, säger AIK:s ordförande Johan Segui till Aftonbladet.

"Naturligtvis olämpligt"

Höglund har under tiden som tränare för klubben också skrivit på Firman Boys hemliga forum på hemsidan Sverigescenen, något som AIK:s ordförande Johan Segui inte tycker om.

– Att han skriver på Firmans interna forum har vi inte känt till eftersom vi inte har tillgång till det. Det är naturligtvis olämpligt vilket vi har poängterat för tränaren när vi fick kännedom om det, säger han till Aftonbladet.

"För en dialog med alla"

Att AIK är i ständig kontakt med huliganerna är dock inte något som Segui inte tycker är något problem.

– Vi för en dialog med alla som jag sagt tidigare. Alla supportrar har rätt att säga sitt, därefter fattar AIK:s styrelser och ledning de beslut vi anser bäst, skriver Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela