Öster överraskade på hemmaplan.
Öster överraskade på hemmaplan. - Foto: © BildbyrŒn / Pontus Ferneman
Darijan Bojanić utvisades först av domaren.
Darijan Bojanić utvisades först av domaren. - Foto: © BildbyrŒn / Pontus Ferneman
Sedan fick tränaren Andreas Thomsson kalla tillbaka Darijan. <br> Domaren hade nämligen förväxlat mittfältaren med en annan Österspelare. - Foto: © BildbyrŒn / Pontus Ferneman

Efter förlusterna: Öster besegrade IFK Göteborg

Överraskade. Öster skrällde när de tog emot IFK Göteborg på hemmaplan.

Östers IF - IFK Göteborg (2–0)

Mål: 1–0; Mario Vasilj (62), 2–0; Vladica Zlojutro (73)

Varningar (Östers IF): Darijan Bojanić (39), Vladica Zlojutro (39), Josef Elvby (45)

Varningar (IFK Göteborg): Philip Haglund (40), Kjetil Wæhler (61)

Matchens märkligaste ögonblick kom när blåvitts Philip Haglund blev knuffad efter att han blivit irriterad på Östers Darijan Bojanić.

Domaren Michael Lerjéus trodde att det var Bojanić som knuffats och gav honom två gula, med andra ord rött, kort.

Ett par minuter efter att mittfältaren gått av planen ändrade sig domaren däremot. Darijian kallades tillbaka och i stället varnades Vladica Zlojutro.

Samme Zlojutro som senare skulle vara inblandad i båda av Östers mål.

Skrällde med tvånollsseger

I andra halvlek slog Vladica nämligen en hörna som Mario Vasilj stötte in i mål.¨

Dryga tio minuter därefter sköt Zlotjutro själv in 2-0-målet i Alvbåges bortre hörn. Det här var Östers IF:s första vinst efter sex raka förluster.

/
/

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.