Djurgårdsbacken Mattias Östberg tvingades utgå skadad. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Häcken firar. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / BILDBYRÅN
Inga glada miner i Djurgården i dag.
7 av 7
Inga glada miner i Djurgården i dag. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Ny förlust – Djurgårdens mardröm fortsatte i dag

Djurgården vänder hem till Stockholm utan såväl mål som poäng. Nu befinner sig laget i en mental uppförsbacke. "Just nu är det rejält tufft att vara djurgårdare", säger tränaren Magnus Pehrsson.

Häcken–Djurgården 4–0 (2–0)

1–0 René Makondele (12)

2–0 Martin Ericsson (45)

3–0 Moestafa El Kabir (46)

4–0 Moestafa El Kabir (57).

GÖTEBORG. Djurgården vet ännu inte hur det känns att göra mål i årets fotbollsallsvenska.

Efter 3-0-förlusten mot Helsingborg i premiären, och den avbrutna matchen hemma mot Mjällby – vid ställningen 1-0 till gästerna – föll laget i dag med 4-0 borta mot Åtvidaberg.

En mardrömsmatch från början till slut för Djurgården.

Efter att Häckens René Makondele och Martin Ericsson noterats för varsitt mål i den första halvleken klev stjärnan Moestafa El Kabir in i målprotokollet genom att göra både 3-0 och 4-0, och därmed punktera matchen, i den andra.

"Vill inte skylla på något"

I synnerhet 3-0 lär svida i ögonen på Djurgården. Den andra halvleken var bara sekunder gammal när El Kabir skruvade in en förnedrande boll i borte krysset.

– Det är klart att vi var det sämre laget, inget snack om det. Det är jättetufft att förlora med 4-0, förklarade Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson i C More efter matchen.

Pehrsson menar dock att laget inte har påverkats av den senaste tidens skriverier till följd av "päronskandalen" hemma mot Mjällby senast.

– Jag vill inte skylla något på det, om jag ska var ärlig. Vi blir ganska hårt straffade och det får oss att se dåliga ut. Just nu är det rejält tufft att vara djurgårdare, konstaterade Pehrsson.