Erton Fejzullahu tvingades bryta matchen mot Häcken med känningar i knäet. Stjärnan är dock snart tillbaka.
1 av 4
Erton Fejzullahu tvingades bryta matchen mot Häcken med känningar i knäet. Stjärnan är dock snart tillbaka. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / BILDBYRÅN
Ghananen Daniel Amartey fick även han bryta, det är i nuläget oklart hur han mår efter mittfältarens huvudskada.
2 av 4
Ghananen Daniel Amartey fick även han bryta, det är i nuläget oklart hur han mår efter mittfältarens huvudskada. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / BILDBYRÅN
Mittbacken Mattias Östberg fick lämna planen redan efter tio minuter efter en stukning.
3 av 4
Mittbacken Mattias Östberg fick lämna planen redan efter tio minuter efter en stukning. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Häcken showade stort med bland annat två mål av anfallsstjärnan Moestafa El Kabir.
4 av 4
Häcken showade stort med bland annat två mål av anfallsstjärnan Moestafa El Kabir. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Dif:s sköna besked: Stjärnan troligen med på torsdag

Djurgården kan andas ut. Största stjärnan Erton Fejzullahus skada är inte så allvarlig.– Vi siktar på att han är med på torsdag, säger naprapaten Christian Andersson.


Häcken - Djurgården 4–0 (2–0)

Målen: 1–0 (12) Rene Makondele, 2–0 (45) Martin Ericsson, 3–0 (46) Moestafa El Kabir, 4–0 (57) Moestafa El Kabir.

Varningar: Dif: Yussif Chibsah, Erton Fejzullahu, Peter Nymann. 

Publik: 3064.

GÖTEBORG. Häcken tog på söndagen emot Djurgården på Rambergsvallen i en match där allt fungerade för göteborgarna – och ingenting för stockholmarna. Djurgården hade inför matchen mot Häcken inte gjort något mål, låg sist i allsvenskan och var rejält pressade. Resultatet blev inte vad laget hade hoppats och efter matchen är krisen ännu större. 

4–0 till Häcken och tre djurgårdenspelare som gick av skadade fullbordade Djurgårdens bedrövliga säsongsinledning. Skadan som oroar DIF mest är Erton Fejzullahus. Stjärnan haltade i mitten av den andra halvleken av planen men Djurgårdens naprapat kunde på lagets hemsida lugna fansen.

"Knäet kändes stabilt"

– Erton fick en smäll men knäet kändes stabilt. Vi siktar på att han är med på torsdag (mot BP på Stadion), säger Christian Andersson.

Även Djurgårdens stora mittfältstalang Daniel Amartey gick skadad av planen i den 65:e matchminuten efter en smäll mot huvudet.

– Han fick en smäll i straffområdet och kommer att undersökas i morgon. Han hade ganska ont i ansiktet och huvudet, säger Andersson till Dif:s hemsida.

"Ska röntgas i morgon"

Christian Andersson hade på söndagen fullt upp. Mittbacken Mattias Östberg var tvungen att lämna planen redan efter tio minuter.

– Han stukade foten men ska också röntgas i morgon så vi ser att det är inte någon fraktur. Han var själv ganska positiv.

Djurgården möter Brommapojkarna på Stadion den 18 april och ifall målskyttet ska lossna är det viktigt för DIF att lagets bästa målskytt är tillbaka – och börjar leverera.

Dif
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

3 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.