Mannen som kastade päronet – och därmed fick Djurgårdens match mot Mjällby att skjutas upp – riskerar stora konsekvenser för kastet.
1 av 4
Mannen som kastade päronet – och därmed fick Djurgårdens match mot Mjällby att skjutas upp – riskerar stora konsekvenser för kastet. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Djurgårdenspelarna får spela klart matchen mot Mjällby inför tomma läktare.
2 av 4
Djurgårdenspelarna får spela klart matchen mot Mjällby inför tomma läktare. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Folkfesten varade bara i 37 minuter innan domaren avbröt matchen.
3 av 4
Folkfesten varade bara i 37 minuter innan domaren avbröt matchen. - Foto: SCANPIX SWEDEN
En ölflaska, mynt och ett päron kastades in. Två av kastarna har tidigare blivit identifierade, nu ska päronkastaren åtalas.
4 av 4
En ölflaska, mynt och ett päron kastades in. Två av kastarna har tidigare blivit identifierade, nu ska päronkastaren åtalas. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

Päronkastaren stäms på minst 400 000 kronor

En 22-årig man har identifierats som päronkastaren. Nu riskerar han fängelse, två års avstängning från Djurgårdens matcher och en stämning på nästan en halv miljon kronor.


Det hände

I den 37:e minuten avbröts matchen mellan Djurgården och Mjällby efter att Gbenga Arokoyo fått ett päron inkastat på sig från läktaren. 

Detta efter att Mjällby-spelarna firade sitt 1–0-mål av Robin Strömberg i närheten av Djurgårdens klack.

STOCKHOLM. Matchen mellan Djurgården och Mjällby blev avbruten efter att ett päron kastades in och träffat firande Mjällby-spelaren Gbenga Arokoyo. Domaren blåste av matchen som ska spelas vidare inför tomma läktare.

En 22-årig man förhördes under söndagen och en personell husrannsakan gjordes. Päronkastaren är enligt Expressen, skäligen misstänkt för brott mot ordningslagen och för misshandel. Den före detta AIK-spelaren och justitieministern Thomas Bodström är huliganens advokat.

Nekar till brott

– Jag kan säga två saker: För det första att han nekar till brott. För det andra att det här måste vara något sorts rekord i polisinsatser mot en person som har kastat en frukt, sa Thomas Bodström till Expressen och fortsätter:

– Att åka hem, hämta personen och göra husrannsakan mot en person som är misstänkt för att kasta en frukt, det hade ju varit enklare om de hade kallat honom till förhör. Jag har aldrig sett så mycket insatser mot någon som är misstänkt för att ha kastat en frukt. Som på sin höjd skulle kunna ge ringa misshandel.

Kan inte kommentera

Den 22-årige päronkastaren vill inte kommentera åtalet.

– Tyvärr kan jag inte det, sa han till Expressen.

Nu riskerar mannen fängelse. Ifall han döms riskerar han också avstängning från Djurgårdens matcher i två år och en stämning av klubben på minst 400 000 kronor, vilket ska motsvara klubbens förluster för en match med spel inför tomma läktare. 

På Twitter har reaktionerna över husrannsakan varit många.

Dif
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.