Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson riktar nu hård kritik mot domarteamet som avbröt matchen mot Mjällby.
1 av 5
Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson riktar nu hård kritik mot domarteamet som avbröt matchen mot Mjällby. - Foto: Scanpix/Bildbyrån
Tobias Mattsson får hård kritik från Djurgården.
2 av 5
Tobias Mattsson får hård kritik från Djurgården. - Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson
Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson menar att den policy som domarteamet hänvisar till inte existerar, och får stöd från flera håll.
3 av 5
Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson menar att den policy som domarteamet hänvisar till inte existerar, och får stöd från flera håll. - Foto: © Bildbyrån / Simon Hastegård / Bildbyrån
Matchen mellan Djurgården och Mjällby avbröts strax efter att Mjällby gjort 0–1.
4 av 5
Matchen mellan Djurgården och Mjällby avbröts strax efter att Mjällby gjort 0–1. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Matchen återupptas där den avbröts och kommer att spelas inför tomma läktare.
5 av 5
Matchen återupptas där den avbröts och kommer att spelas inför tomma läktare. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Vändningen: Nu ger Djurgården domaren hård kritik

Efter Disciplinnämndens beslut om att matchen mellan Djurgården och Mjällby ska spelas om riktar nu Djurgården skarp kritik mot huvuddomaren Tobias Mattsson.


Disciplinnämndens beslut

"Disciplinnämnden beslutade vid ett extrainsatt sammanträde 12 april att matchen Djurgården–Mjällby AIF ska återupptas från den tidpunkt och med det målresultat som gällde då matchen avbröts. Återupptagandet av matchen kommer att genomföras utan publik. Tidpunkt för återupptagande av matchen kommer att fastslås enligt gällande bestämmelser.

Som påföljd för de inkastade föremålen åläggs Djurgården att betala böter om 15 000:-."

STOCKHOLM. Turerna kring den avbrutna matchen har varit många – och i fredags kom beskedet att matchen ska fortsätta spelas från där den avbröts. Mjällby har bestämt sig för att överklaga, medans Djurgården är nöjda med att matchen återupptas, dock inte med domarteamets argument. 

Djurgården menar enligt Sportbladet att domarna "hänvisar till att det finns ett beslut alternativt policy från Domarsidan att man inte ska spela vidare om en spelare blir träffad av något föremål”

Detta stämmer inte, enligt Djurgården. 

”Domarteamet har felaktigt trott att en sådan policy har existerat”, skriver klubbens säkerhetsansvarige Mats Jonsson. Jonsson har varit i kontakt med domarchefen Bosse Karlsson, Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll. Alla har meddelat att den policyn som domarna hänvisat till inte finns. 

Jonsson säger även att domarteamet redan innan matchen hade en vinklad uppfattning om Djurgården. 

– (...) attityden från domarteamet mot Djurgården Fotboll var arrogant och nonchalant. (...) Djurgården har i skarpa ordalag framfört kritik mot den attityd som särskilt Stefan Wittberg uppvisade i samband med mötet till domarchef Bosse Karlsson eftersom det inte kan accepteras av oss, säger Jonsson enligt Sportbladet

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!