Erton Fejzullahu är mcyket viktig för att vända Djurgårdens dåliga lycka. Därför kan nu fansen pusta ut då hans skada inte var allvarlig.
1 av 4
Erton Fejzullahu är mcyket viktig för att vända Djurgårdens dåliga lycka. Därför kan nu fansen pusta ut då hans skada inte var allvarlig. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Djurgården har börjat säsongen med två förluster och en avbruten match.
2 av 4
Djurgården har börjat säsongen med två förluster och en avbruten match. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Mannen som kastade päronet – och därmed fick Djurgårdens match mot Mjällby att skjutas upp – riskerar stora konsekvenser för kastet.
3 av 4
Mannen som kastade päronet – och därmed fick Djurgårdens match mot Mjällby att skjutas upp – riskerar stora konsekvenser för kastet. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Första folkfesten på Stadion varade bara i 37 minuter innan domaren avbröt matchen. Nu hoppas förmodligen alla att nästa match varar längre.
4 av 4
Första folkfesten på Stadion varade bara i 37 minuter innan domaren avbröt matchen. Nu hoppas förmodligen alla att nästa match varar längre. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Dif kan andas ut – stjärnan startar i derbyt

Efter mardrömsinledningen får Djurgården lite medvind – Erton Fejzullahu spelar mot Brommapojkarna. – Det kommer jag att göra, jag kommer att starta, säger stjärnan till Nyheter24.


Allsvenskan omgång 4

Östers IF–BK Häcken

Halmstads BK–Åtvidabergs FF

AIK–Malmö FF

Djurgården–IF Brommapojkarna

Kalmar FF–IF Elfsborg

Mjällby AIF–Gefle IF

IFK Göteborg–Syrianska FC

IFK Norrköping–Helsingborgs IF

STOCKHOLM. Djurgården har inlett säsongen på sämsta möjliga sätt. Med noll poäng och 0–7 i målskillnad ligger laget sist i tabellen. De blårandiga har också fått en match avbruten och i matchen mot Häcken skadade sig tre viktiga spelare i Daniel Amartey, Mattias Östberg och Erton Fejzullahu

Den sistnämnda är dock redan tillbaka. Beskeden om anfallarens skada har varierat men nu berättar storstjärnan Fejzullahu för Nyheter24 att han kommer att starta torsdagens match.

– Det kommer jag att göra, jag kommer att starta, säger han och fortsätter:

– Knäet har vart svullet efter jag fick en smäll men dethar börjat gått ner mycket. Jag tränade igår så det kändes bra, jag ska inteklaga.

"Vore fel att spekulera om kris"

Trots den dåliga inledningen tycker inte Fejzullahu att Djurgården befinner sig i någon kris.

– Nej men kris, hallå. Vi har spelat två och en halv av 30matcher liksom. Det vore bara fel att börja spekulera om sådant, säger han och fortsätter:

– Men en vinst hade inte vart helt fel.

Fejzullahu kom till Djurgården i somras från holländska NEC Nijmegen. Anfallaren gjorde stor succé med sju mål på 13 matcher och belönades med en plats i den svenska landslagstruppen. I de första matcherna i årets allsvenska har stjärnan inte kommit upp i sin fulla potential.

– Hela vårt spel har inte fungerat riktigt så då blirdet svårare för individer att spela bra. När hela spelet fungerar som det skakommer det att se bättre ut.

"Vi har aldrig lagt vårt spel på bara en spelare"

Djurgården har på två och en halv match släppt in sju mål. Backlinjen har varierat i uppställning och sammarbetet har inte fungerat. Djurgården släppte inför premiären finländske mittbacken och förre lagkaptenen Joona Toivio. Fejzullahu saknar dock inte backen.

– Nej vi har aldrig lagt vårt spel på bara en spelare,det har bara inte fungerat riktigt än. Vi har ändrat på saker och ting så vifår se hur det går i matchen.

Fejzullahu tror att Djurgården kommer att vinna derby-mötet mot Brommapojkarna.

– Vi tror på det och vi skaköra allt för att vinna. Vi har inget att förlora justnu. Det gäller att vinna de poängen man kan.

Matchen spelas på torsdagen klockan 19.00 på Stockholm stadion.

Dif
/
/
/
BP
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

1 timme sedan

Ett ja och två nej till VM-spel

2 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.