AIK fortsätter jaga första segern. Besvikelsen var enorm efter hemma-förlusten mot Malmö.
1 av 3
AIK fortsätter jaga första segern. Besvikelsen var enorm efter hemma-förlusten mot Malmö. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Skandalscener i inledningsminuterna när AIK-fansen brände bengaler.
2 av 3
Skandalscener i inledningsminuterna när AIK-fansen brände bengaler. - Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX
Jiloan Hamad avgjorde stormötet med mål på extra-tid.
3 av 3
Jiloan Hamad avgjorde stormötet med mål på extra-tid. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX

AIK: "Känns skit att bli rånade på ett mål"

AIK står ännu utan vinst i allsvenskan. Efter ett sent avgörande mål för Malmö och ett felaktigt bortdömt för AIK var besvikelsen enorm.– Tråkigt att det är den mänskliga faktorn, säger Per Karlsson.


AIK–Malmö FF 0–1 (0–0)

0–1 Jiloan Hamad (90).

Varningar, AIK: Ibrahim Moro. Malmö FF: Filip Helander, Dardan Rexhepi.

Publik: 19 641.

STOCKHOLM. Två poäng på fyra matcher för en av seriefavoriterna. AIK har börjat säsongen på ett mycket dåligt sätt och efter en knapp förlust mot guldkandidaten ligger redan AIK långt efter toppen av tabellen.

Någon kris tycker ändå inte mittbacken Per Karlsson att det råder.

– Jag har inte funderat på det men de som lederligger vi tio poäng efter. Men kris är nog att ta i, vi spelar bra fotboll, säger han till Nyheter24.

Karlsson var tillsammans med resten av laget oerhört besviken efter matchen.

"Man är jätte besviken"

– Det känns bedrövligt, jag tycker stundtals attvi spelade jättebra. Man kan ju inte göra sig förtjänt av ett mål men vi harfaktiskt en boll inne och en i stolpen. Vi gör vår bästa match hittills men fårinte utdelning för det, säger han.

Han var inte ensam om att tycka det i AIK.

– Man ärjättebesviken. Det trist att förlora och speciellt på det sättet som det vigjorde, säger AIK:s lagkapten Nils-Eric Johansson.

Domaren dömde felaktigt bort ett mål för AIK. Linjedomaren vinkade för offside när AIK-anfallaren Kvame Karikari var på rätt sida.

"Känns skit så klart"

 – Just isamband med situationen kändes det jäkligt trist, alla var frusterande, allastod upp ändå och spelade bra, säger Johansson.

– Han var väl bra förutom en insats där,linjedomaren. Det är tråkigt men det är den mänskliga faktorn. Det känns juskit så klart att bli rånade på ett mål i ett såndant viktigt läge i matchen också, säger Karlsson.

AIK haltar nu i tabellen och får fortsätta att jaga sin första vinst. Lagkapten Johansson är dock inte orolig.

– I en klubb som AIK blåser det alltid hårt närdet går dåligt och vi vet ju om det. Samtidigt måste vi fortsätta tro påvåra kvalitéer. Fortsätta vi jobba så här som vi gör tar vi många poäng, det är bara att setill att klättra och ta våra poäng.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

Nylander "en möjlighet" nästa match

1 timme sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL: