Här är ett axplock – på allsvenskan bästa spelare hittills.
1 av 6
Här är ett axplock – på allsvenskan bästa spelare hittills. - Foto: SCANPIX/BILDBYRÅN
James Keene har redan mäktat med tre mål.
2 av 6
James Keene har redan mäktat med tre mål. - Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
Filip Helander är stommen i MFF – och vilken insats mot AIK.
3 av 6
Filip Helander är stommen i MFF – och vilken insats mot AIK. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
John Alvbåge har börjat 2013 synnerligen bra – och hållit nollan hittills.
4 av 6
John Alvbåge har börjat 2013 synnerligen bra – och hållit nollan hittills. - Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
Sam Larsson har varit IFK Göteborg nav – och poängkung.
5 av 6
Sam Larsson har varit IFK Göteborg nav – och poängkung. - Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
Vad har hänt med Mattias Lindström? Nu leder han skytteligan i allsvenskan på fyra fullträffar.
6 av 6
Vad har hänt med Mattias Lindström? Nu leder han skytteligan i allsvenskan på fyra fullträffar. - Foto: BJORN LINDGREN BLIPIX

Här är allsvenskans bästa spelare – efter tre veckor

Efter fyra omgångar börjar äntligen den allsvenska tabellen ta form (vad säger Djurgården och AIK om det?). Då passar vi på Nyheter24 att ranka de bästa spelarna – hittills.


Bubblare

Jiloan Hamad, Malmö FF

Jakob Johansson, IFK Göteborg

Mattias Bjärsmyr, IFK Göteborg

Jakob Une Larsson, Brommapojkarna

Jonas Lantto, Gefle IF

5. James Keene, Elfsborg

När Djurgården placerar sig på en jumboplats i allsvenskan och bara har gjort ett mål på tre och en halv match lär Magnus Pehrsson känna en viss bitterhet när han ser att fjolårslånet Keene redan har gjort tre mål. Två av dessa dessutom mot rivalen AIK (vilket han säkerligen är glad för ändå).

4. Filip Helander, Malmö FF

Man kan tycka att en IFK Göteborg-spelarna bör ta försvararens plats när laget har stängt igen och hållit nollan under de fyra första matcherna av allsvenskan – men i Pontus Janssons frånvaro har Helander visat upp kvalitéer som bör kunna ta honom både utomlands och till landslaget inom de närmsta åren. 

3. John Alvbåge, IFK Göteborg

Efter förra årets fiaskosäsong har "brottarlaget" IFK Göteborg stängt igen butiken bakåt. Främst har bedriften varit en imponerande laginsats men väl när bollarna har runnit igenom har VM-målvakten 2006 (ja, han var faktiskt det) stått pall och varit säkerheten själv. Kan mycket väl leda IFK Göteborg till SM-guld i höst. 

2. Sam Larsson, IFK Göteborg

19-åringen har redan nu tagit ett enormt steg i utvecklingen och om han fortsätter så här kommer han att få sitt definitiva genombrott den här säsongen. Ett mål och tre assist talar sitt tydliga språk.

1. Mattias Lindström, Helsingborg.

Vad händer i Helsingborg? I höstas var en hårsmån från att bli utan nytt kontrakt. Nu leder veteranen skytteligan på fyra mål. Det är fler mål än vad han har gjort i allsvenskan sedan 2004 – och då snackar vi efter slutförda säsonger. Vi må sakna hans fyndiga jag på twitter – men på fotbollsplanen, ja där har han fått en nytändning som heter duga. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Friidrotten sågas för OS-prispengar

1 timme sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

idag 14:54
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.