Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson är inte nöjd med lagets inledning. Nu väntar ett riktigt tufft bortamöte.
1 av 4
Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson är inte nöjd med lagets inledning. Nu väntar ett riktigt tufft bortamöte. - Foto: Fotograf Robin Nordlund / Robin Nordlund / SCANPIX /
Dif har bara spelat ihop ett poäng men nu tycker Pehrsson att spelet börjar arta sig efter matchen mot  BP.
2 av 4
Dif har bara spelat ihop ett poäng men nu tycker Pehrsson att spelet börjar arta sig efter matchen mot BP. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Magnus Pehrsson har fått höra några enskilda röster skrika efter hans avgång.
3 av 4
Magnus Pehrsson har fått höra några enskilda röster skrika efter hans avgång. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Elfsborg går fortfarande de utan seger. I kväll möter de Dif och Keene möter sina forna lagkamrater.
4 av 4
Elfsborg går fortfarande de utan seger. I kväll möter de Dif och Keene möter sina forna lagkamrater. - Foto: SCANPIX SWEDEN / BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Djurgården: "Jag tror vi kan skaka till dem lite"

Djurgården har haft en mardrömsinledning av årets allsvenskan. I kväll väntar svenska mästarna på bortaplan. – Jag ser med tillförsikt fram emot matchen, säger Magnus Pehrsson.


Allsvenskan omgång 5

Åtvidaberg–IFK Göteborg 1–2

Halmstad–Kalmar 1–2

Häcken–Mjällby 2–0

Brommapojkarna–Helsingborg 0–2

Syrianska FC–Norrköping

Malmö FF–Öster

Gefle–AIK

Elfsborg–Djurgården

BORÅS. Djurgården har inlett allsvenskan med en poäng och ett mål på tre och en halv matcher. Svenska mästarna Elfsborg har spelat fyra oavgjorda. I kväll möts två lag som båda jagar första vinsten i årets Allsvenska.

Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson har fått stå emot en hel del press efter den misslyckade starten. I en intervju på lagets hemsida tycker han nu att spelet börjar se bättre och bättre ut.

"Vi har tagit ett steg framåt"

– Vi lyfte oss senast, jag har faktiskt tittat på matchen flera gånger för att kolla på de individuella prestationerna och hur vi fungerar som lag och vi har tagit ett stort steg framåt. Det var en match vi verkligen borde ha vunnit, säger Pehrsson till Djurgårdens hemsida och fortsätter:

– Jag tyckte att vi som lag fungerade bättre och det var flera spelare som visar på bättre prestationer men starten har inte varit det vi hade trott eller hoppats på. Vi tog ett steg senast och nu ska vi försöka ta ett till mot en motståndare som är lite bättre än BP.

"De har inte vunnit ännu"

Motståndarna Elfsborg är kanske bättre än Brommapojkarna men de ligger snäppet över Elfsborg i tabellen med en poäng mer. Pehrsson har respekt för laget men vill samtidigt påpeka att inte heller svenska mästarna har bjudit på någon drömfotboll.

– Jag ser med tillförsikt fram emot matchen. Det är klart att det är motståndare som är bra de vann ju guldet förra året, säger och fortsätter:

– De har, liksom vi, inte haft någon bra start och har inte vunnit ännu så jag tror absolut vi kan skaka till dom lite.

Matchen spelas på Borås arena med start klockan 19.00 och två taggade lag kommer behöva göra sitt allra yttersta för att ta en första seger.

Dif
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

1 timme sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

2 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

2 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

3 timmar sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.