Nahir Oyal ställs efter en bedrövlig säsongsstart mot sin gamla klubb.
1 av 4
Nahir Oyal ställs efter en bedrövlig säsongsstart mot sin gamla klubb. - Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson
Oyal i ett tidigare möte med Syrianska.
2 av 4
Oyal i ett tidigare möte med Syrianska. - Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Djurgården har gjort ett mål på fyra och en halv matcher. Inte godkänt för lagets stor-stjärna Erton Fejzullahu som hittills inte har varit vän med bollen.
3 av 4
Djurgården har gjort ett mål på fyra och en halv matcher. Inte godkänt för lagets stor-stjärna Erton Fejzullahu som hittills inte har varit vän med bollen. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Magnus Pehrsson sitter ännu säkert, men hur länge gör han det?
4 av 4
Magnus Pehrsson sitter ännu säkert, men hur länge gör han det? - Foto: Bildbyrån

Dif-stjärnan: "Det är dags att vända det här"

Djurgården har inlett allsvenskan katastrofalt. Efter fyra och halv match har laget bara skrapat ihop en poäng – och nu börjar spelarna bli oroliga.– Det är självklart stor press, säger Nahir Oyal.


Allsvenskan

1. IFK Göteborg 13

2. Malmö FF 13 

3. Helsingborgs IF 10

....

14. Syrianska FC 4 

15. Halmstads BK 3 

16. Djurgården 1

STOCKHOLM. Djurgården ligger på en sista plats i Allsvenskan efter en katastrofal inledning. Syrianska ligger trea från slutet och på lördagen åker de till Stockholm stadion för en tidig allsvensk botten-strid.

Djurgårdens manager Magnus Pehrsson valde tragisk nog på fredagen att hoppa av sin post efter att ha blivit hotad av upprörda supportrar. Klubben är därmed minst sagt i en djup kris.

Nyheter24 pratade innan den förödande nyheten om Pehrsson med Djurgårdens mittfältare Nahir Oyal som innan hoten mot tränaren kände att laget börjar bli piskat att ta en seger. 

"Vi är bra och vi ska vinna"

– Detär självklart en stor press, säger Oyal till och fortsätter:

– Det är dags att vända det här, dags att komma igång. Vi ärbra och vi ska vinna. Det kommer att bli en tuff match och vi måste kämpa.

Oyal skrev i juli 2011 på för Djurgården. Han kom då från Syrianska och han berättar att känslorna för den gamla klubben inte är helt borta.

– Det känns alltid speciellt att möta Syrianska, det ska bli kul.

Full fart framåt, håll tätt bakåt

Djurgårdens spel har de inledande omgångarna uppenbarligen inte fungerat. Med bara ett mål och tio insläppta är Djurgården jumbo i tabellen. Enligt Oyal ligger nyckeln i mer löpningar.

– Vi måste vara mer rörliga och skapa fler kombinationer. Merrörelse skapar mer frihet. Det gäller också att hålla tätt bakåt.

Matchen spelas på Stockholm stadion med start klockan 16.00. Även om Djurgårdens förutsättningar tragiskt nog har förändrats har inte målet det. Laget fortsätter att jaga sin första seger i årets Allsvenska.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

1 timme sedan

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

3 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.