1 av 6
Albornoz och ett av alla hån. - Foto: SCANPIX / Faksimil Twitter
Tokelo Rantie tackar högre makter för ledningsmålet.
2 av 6
Tokelo Rantie tackar högre makter för ledningsmålet. - Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
5 av 6
Rökigt värre i inledningen av matchen när IFK Göteborgsfansen använde pyroteknik. - Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Det var ett laddat toppmöte på Gamla Ullevi.
6 av 6
Det var ett laddat toppmöte på Gamla Ullevi. - Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

IFK-fansen attackerade Albornoz i kryssmatchen

Hånen, buropen och ramsorna riktades mot MFF-backen Miiko Albornoz. Matchen då? Den slutade 1-1 efter att unge Sam Larsson kvitterat på matchens sista spark.

IFK Göteborg-Malmö FF 0-1

'29 0-1 Tokelo Rantie.
'94 1-1 Sam Larsson.

GÖTEBORG. Malmöbacken Miiko Albornoz var i fokus när han gjorde sin andra match sedan domen om sexuellt utnyttjande av barn.

I den tidiga seriefinalen häcklades han av IFK Göteborgspubliken som buade när han hade bollen och sjöng ramsor som "alla vet att han är pedofil".

Inför matchen la den populära IFK-bloggen Baraben.com upp den här bilden på Twitter:

De kanske lyckades få Albornoz ur balans - men inte resten av MFF. I alla fall inte i den första halvleken.

Sam Larsson poängräddare

Det var i den 29:e minuten som snabbe sydafrikanen Tokelo Rantie drog på en soloraid och satte 0-1 snyggt bakom John Alvbåge. Malmö FF dominerade den första halvleken och hemmalaget lyckades inte skapa någonting framåt.

I andra halvlek fick finske Markus Halsti öppet mål men blev så överraskad att han inte lyckades utöka ledningen för sitt MFF.

Och så, i den 94:e minuten, på matchens allra sista spark: 1-1 av Sam Larsson. Detta efter en hörna där målvakten Alvbåge var uppe i ett desperat försök att kvittera. IFK Göteborg lyckades, och toppmötet slutade oavgjort.