Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"I dag slår de varandra, i morgon slår de sina kvinnor och barn"

- 26/04/2013, 16:45 -
Fredrik Reinfeldt höll en presskonferens efter hoten mot Djurgårdens tränare.
1 av 3

Fredrik Reinfeldt höll en presskonferens efter hoten mot Djurgårdens tränare.

COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Magnus Pehrsson valde att lämna Djurgården efter hot från arga supportrar.
2 av 3

Magnus Pehrsson valde att lämna Djurgården efter hot från arga supportrar.

SCANPIX SWEDEN

Ordförande Tommy Jacobsson valde även han att lämna sin post.
3 av 3

Ordförande Tommy Jacobsson valde även han att lämna sin post.

SCANPIX SWEDEN

Statsminister Fredrik Reinfeldt höll i dag en presskonferens efter Mangus Pehrssons och Tommy Jacobssons avhopp.
– I grunden ställer allt detta viktiga frågor till oss och det svenska folket: vad ska vi styras av?

STOCKHOLM. Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson hotades av arga supportrar efter en svag inledning på säsongen och därför hoppar nu Pehrsson och klubbens ordförande Tommy Jacobsson av sina poster.

Djurgården höll klockan 13.30 en presskonferens där klubben släppte nyheten. Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt höll tre timmar efter en egen presskonferens där han fördömde det fotbollsrelaterade våldet.

"Hela samhället måste ställa sig emot det här"

– Igrunden ställer allt detta som hänt viktiga frågor till oss i regeringen och till svenska folket: vad skavi styras av? Huliganer eller demokratiska lagar och värderingar, säger han och fortsätter:

– Helasamhället måste ställa sig mot det här och visa att vi inte respekterar hot och våld. Alla supportrar måste vända sig mot detta, inte bara Djurgårdens. 

Reinfeldt berättar att regeringen tittar på nya lagar och regelverk som ska förhindra att huliganer kan sätta villkoren för svensk fotboll.

"Höja maxgränsen"

– Huliganregister finns med tillträdesförbud för enskilda personer.Vi är  beredda att titta på det och gåvidare. Nu är maxgränsen ett år, vi ska kolla på att förlänga det till tre år.

 Samhället måste markerar gränser. Vi skabestämma fortsättningarna, inte huliganerna som i dag tyvärr vann en stor seger.

Statsministern betonade att ett stort arbete görs för att hitta de skyldiga som hotade Pehrsson.

"Arga män i tron på att våld fungerar"

– Vi måste hitta dem, identifiera dem och lagföra dem. Det måste vara tydligt att konsekvenserna spelar en stor roll. När man kan hota och det inte leder till några konsekvenser leder det samhället i felriktning, säger han och fortsätter:

– Det här är arga unga män i tron på att våld fungerar. I dag slåss de motvarandra, i morgon slår de sina kvinnor och barn.