Den förre Dif-tränaren Zoran Lukic är kritisk mot att man låter supportrar bestämma över en tränares vara eller inte vara.
1 av 4
Den förre Dif-tränaren Zoran Lukic är kritisk mot att man låter supportrar bestämma över en tränares vara eller inte vara. - Foto: SCANPIX SWEDEN
"Man viker ner sig för lätt", säger Lukic.
2 av 4
"Man viker ner sig för lätt", säger Lukic. - Foto: SVENSKA DAGBLADET
Pehrsson hotades på telefon i måndags och sedan på träningsanläggningen Kaknäs av tre individer i tisdags.
3 av 4
Pehrsson hotades på telefon i måndags och sedan på träningsanläggningen Kaknäs av tre individer i tisdags. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Även klubbens ordförande Tommy Jacobsson väljer att lämna sitt uppdrag.
4 av 4
Även klubbens ordförande Tommy Jacobsson väljer att lämna sitt uppdrag. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Lukic kritisk mot Pehrssons avgång: "Viker ner sig alldeles för lätt"

Idrottssverige lider efter att Djurgårdens manager Magnus Pehrsson och klubbens ordförande Tommy Jacobsson lämnat sina uppdrag på grund av hot. Då tycker den före detta Dif-tränaren Zoran Lukic till – och säger att man inte får låta illvilliga individer bestämma:– Man får inte vika ner sig för hot, säger han till Expressen.


Många är de som känner för Djurgårdens manager Magnus Pehrsson och klubbens ordförande Tommy Jacobsson efter att de har avgått från sina uppdrag – på grund av hot. Djurgårdsprofilerna Lars Ohly och Jan Tauer fördömer bland annat de individer som hotade Pehrsson i måndags och tisdags.

Men den förre Dif-tränaren Zoran Lukic tycker att Pehrsson och Jacobsson har låtit enskilda supportrar ha för stor inverkan på klubben. 

– Om jag ska vara ärlig, min spontana känsla är att, utan att döma eller fördöma Magnus på något sätt, man börjar vika ner sig för hot från supportergrupper alldeles för lätt. Det kommer alltid finnas personer som tror att de kommer att kunna hota. Folk som känner komplex och känner att de behöver hävda sig, säger han till Expressen och fortsätter:

"Att vika ner sig för hot är inte rätt väg"

– Vi får inte vika ner oss, speciellt personer som sitter i sådana positioner som Magnus Pehrsson och de andra. Man får inte vika ner sig för hot. Nu är inte det här första gången en tränare säger upp sig på grund av hot. Någonstans måste vi säga: "Nej, du kan inte hota mig, jag gör mitt jobb så gott jag kan". Att vika ner sig för hot är inte rätt väg.

Lukic tror dock inte att Pehrsson avgång bara beror på hoten.

– Ja, jag kan tänka mig det lite. Visst, hot, naturligtvis är det en utlösande faktor. Men hela situationen är kanske sådant som gör ont, med Djurgårdens resultat och allt annat. Det har nog också påverkat, säger han till Expressen

/
/
/
Hot
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.