Amadou Jawo var mycket besviken efter förlusten mot Syrianska.
1 av 5
Amadou Jawo var mycket besviken efter förlusten mot Syrianska. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Dif fick ett mål bortdömt.
2 av 5
Dif fick ett mål bortdömt.
Dif kände både besvikelse och ilska.
3 av 5
Dif kände både besvikelse och ilska. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Djurgårdens lagkapten Joel Riddez höll ett brandtal till fansen innan lördagens match.
4 av 5
Djurgårdens lagkapten Joel Riddez höll ett brandtal till fansen innan lördagens match.
Förlust efter att Magnus Pehrsson lämnat sitt uppdrag som manager i Djurgården – efter hot av supportrar. Tommy Jacobsson, klubbens ordförande, har också avgått.
5 av 5
Förlust efter att Magnus Pehrsson lämnat sitt uppdrag som manager i Djurgården – efter hot av supportrar. Tommy Jacobsson, klubbens ordförande, har också avgått. - Foto: Bildbyrån

Dif-stjärnan: "Vi kan tycka synd om Magnus, men inte om oss själva"

Blytungt i Djurgården – Magnus Pehrsson lämnar efter hot och laget förlorar ännu en match. – Var man tom innan den här matchen så är man väl ännu mer tom nu, säger Dif:s nye tränare Anders Johansson.


Dif-kaptenens tal innan matchen

"Det som har hänt är helt oacceptabelt. Vi spelar kan aldrig tillåta att dessa mörka krafter svartmålar vår förening. Konsekvensen kan i framtiden leda till att spelare, ledare och supportrar väljer andra klubbar framför Djurgården. Det här förstör också kärleken och glädjen till fotbollen och måste få ett slut...", lyssna på hela talet här.

STOCKHOLM. Fotbolls-Sverige är skakat till grunden efter fredagens besked att Djurgårdens manager Magnus Pehrsson avgår efter hot mot sig själv och sin familj. Djurgården som redan innan de tragiska nyheterna ännu inte hade vunnit en match i årets Allsvenska förlorade på lördagen åter igen och krisen i laget är ett faktum.

Dif tog emot Syrianska som efter ett sent lednings mål av Besim Kunic kunde vinna matchen med 1–0. Djurgårdens nytillträdde tränare Anders Johansson var efter matchen mycket uppgiven. 

"Gjorde allt vi kunde"

– Det känns skit tungt med allt som har hänt. Var man tom innan den här matchen så är man väl ännu mer tom nu, säger han och fortsätter:

– Jag tyckte att vi gick ihop och gjorde allt som vi kunde. 

Anders Johansson och Martin Sundgren tvingades att ta över som tränare efter hoten mot Pehrsson. 

– Det är det bästa jag vet att vara fotbollstränare, det har alltid varit min dröm att vara det i Djurgården men det var mycket som gick i kras igår. Jag är djurgårdare och har alltid älskat Djurgården och jag ska göra mitt bästa tills någon säger åt mig att sluta.

"Blev mer laddad"

Anfalls-stjärnan Amadou Jawo är den enda i Djurgården som hittills lyckats göra mål. Han tycker inte att det som har hänt gjorde det svårare för honom att fokusera på matchen, tvärtom.

– Personligen blev jag lite mer laddad med det som hänt och att vi ska spela för Magnus, det fanns en motivation, säger Jawo till Nyheter24 och fortsätter:

– Under match är det ingenting man tänker på så det var inget hinder när man väl spelade.

Anfallaren tycker självklart att det som har hänt är bedrövligt och hans tankar går till mannen som tog honom till klubben. Han tycker dock inte att hoten mot Pehrsson ska vara någonting som ska stå i vägen för goda resultat.

"Ingenting att gräva ner sig i"

– Vi kan tycka synd om Magnus, men inte om oss själva. Det gäller att börja få resultat nu för hans skull, för Djurgården som klubb och för oss själva.

På sex omgångar har laget bara gjort ett mål och Dif ligger sist i serien med bara ett poäng. Jawo ser efter en bedrövlig säsongsinledning bara framåt.

– Det känns tufft men det är ingenting att gräva ner sig i. Gör vi inte mål på tio chanser får vi skapa 20 nästa match så att vi gör ett mål i alla fall och ta det där ifrån, säger han och fortsätter:

– Vi får träna, vi får prata och sedan får vi fan ha en killer-instinkt när vi går mot mål. Efter ett mål kommer det nog att släppa.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

2 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.