1 av 4
Elfsborg vände i den andra halvleken. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Matchen avgjordes efter en snabb kontring och ett självmål.
2 av 4
Matchen avgjordes efter en snabb kontring och ett självmål. - Foto: SCANPIX SWEDEN / ADAM IHSE
3 av 4
Norrköping gjorde däremot matchens första mål, i den 2:a matchminuten.
4 av 4
Norrköping gjorde däremot matchens första mål, i den 2:a matchminuten. - Foto: Stefan Jerrevang / SCANPIX

Kontringar och självmål gav Elfsborg vinsten

IFK Norrköping tog emot Elfsborg utan målkungen Gunnar Heidar Thorvaldsson. Även Elfsborg saknade Stefan Ishizake och målvakten Kevin Stuhr Ellegard.

IFK Norrköping - Elfsborg IF (1–2)

Målskyttar: 1–0 Isaac Thelin (2), 1–1 Marcus Rohdén (66), 1–2 Marcus Florén [självmål] (70)

Varningar: Norrköping: I. Thelin. Elfsborg: A. Klarström, T. Söderberg, A. Hassan.

Trots skadorna dröjde det inte länge innan hemmalaget skulle få hål på Elfsborg.

Efter bara två minuter stötte Isaac Thelin in bollen efter en osjälvisk pass från Christoffer Nyman.

Dessvärre kunde Norrköping inte riktigt hålla igen i andra halvleken.

Snabb kontring och självmål

Elfsborg var revanschsuget efter den första matchhalvan och ganska snart gav hungern utdelning.

Det började med att Marcus Rohdén avslutade säkert efter en kontring i den 66:e minuten.

Därefter gjorde Norrköpingsbacken Mattias Florén självmål och det stod 2–1. Ett resultat som höll sig matchen ut.