Ingvar "Putte" Karlsson valde att lämna Dif efter hoten men ändrade sig.
1 av 4
Ingvar "Putte" Karlsson valde att lämna Dif efter hoten men ändrade sig. - Foto: SCANPIX
Carlsson har varit i klubben i många år och ska sitta kvar tills mars nästa år.
2 av 4
Carlsson har varit i klubben i många år och ska sitta kvar tills mars nästa år. - Foto: Svenska Dagbladet / SCANPIX
Pehrsson hotades på telefon i förra veckan och sedan på träningsanläggningen Kaknäs av tre individer .
3 av 4
Pehrsson hotades på telefon i förra veckan och sedan på träningsanläggningen Kaknäs av tre individer . - Foto: SCANPIX SWEDEN
Även klubbens ordförande Tommy Jacobsson väljer att lämna sitt uppdrag.
4 av 4
Även klubbens ordförande Tommy Jacobsson väljer att lämna sitt uppdrag. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Kaoset i Djurgården – styrelsemedlem ångrade sig

Det råder kaos i Djurgården efter den senaste tidens händelser. Styrelseledamoten Ingvar "Putte" Carlsson bestämde sig först för att lämna sitt uppdrag – men ångrade sig:– Jag vill inte vika ner mig för de här människorna, säger han till Fotbollskanalen.


Djurgårdens matcher

27/4 Djurgården–Brommapojkarna 1–1

22/4 Elfsborg–Djurgården 2–0

18/4 Djurgården–Syrianska 0–1 

14/4 Häcken–Djurgården 4–0 

8/4 Djurgården–Mjällby avbruten

31/3 Helsingborg–Djurgården 3–0

STOCKHOLM. I fredags lamslogs fotbolls-Sverige efter beskedet att Djurgårdens manager Magnus Pehrsson och klubbens ordförande Tommy Jacobsson lämnar klubben efter hot. Styrelseledamoten Ingvar "Putte" Carlsson valde först också att avgå från sin post men väljer istället att stanna kvar.

– Jag sitter kvar, jag var på gång att kliva av jag med, men jag har träffat en massa människor som velat att jag ska vara kvar och jag sitter min mandatperiod ut, till i mars nästa år, säger Ingvar "Putte" Carlsson, till Fotbollskanalen.

"Fullständigt kaos i klubben"

Djurgården har fått en mardrömsstart med hot, avhopp, och en avbruten match. 

– Det är fullständigt kaos i klubben, säger en uppgiftslämnare till Fotbollskanalen.

Huliganernas hot har skakat Djurgården till grunden och konsekvenserna av dem har blivit enorma. Till och med Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt höll en presskonferens där han adresserade problemet.

Uppfattar det inte som hot

Tre män födda 1979, 1985 respektive 1990 greps i samband med Djurgårdens möte med Syrianska. Huliganerna är enligt Aftonbladet, sedan tidigare kända av supporterpolisen och är misstänkta för olaga hot. Själva kan de dock oförstående att de hotat Pehrsson.

 – Jag kan inte gå in på detaljer om hur de ställer sig till anklagelserna. Men de är oförstående till att det har uppfattats som ett hot, säger Ann-Britt Furugård, förundersökningsledare vid supporterpolisen till Aftonbladet.

"Klart som fan han blev hotad"

Även om Carlsson inte var på plats anser han enligt Fotbollskanalen, att det inte råder några tvivel om att Pehrsson blev hotad.

– Det har jag ingen åsikt om, jag var inte där, men jag träffade Magnus i torsdags och det är klart som fan att han blev hotad. Jag fick även ta hand om Stefan (Alvén) när de hotade honom och det var inte roligt.

Djurgården jobbar onekligen i uppförsbacke. Laget ligger hopplöst sist i tabellen med bara ett poäng efter sex omgångar. På onsdagen har de chans att vända trenden då de möter Örgryte i semifinal i Svenska cupen.

/
/
Hot
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.