Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Förbundet: "Mycket rimligt att matchen mot Göteborg skjuts upp"

- 02/05/2013, 10:36 -
Om AIK vill kommer matchen sannolikt att ställas in.
1 av 3

Om AIK vill kommer matchen sannolikt att ställas in.

Scanpix

Ivan Turina avled natten till torsdagen.
2 av 3

Ivan Turina avled natten till torsdagen.

Christine Olsson/ SCANPIX

Turina dog troligtvis av hjärtstillestånd.
3 av 3

Turina dog troligtvis av hjärtstillestånd.

© Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

AIK är i chock efter att målvakten Ivan Turina plötsligt avlidit natten till torsdagen. Nu öppnar Svenska fotbollsförbundet för att matchen mot IFK Göteborg om fyra dagar kan skjutas upp.
– Så vitt jag förstår måste vi flytta matchen, säger ordföranden för tävlingskommittén Gerhard Sager.

STOCKHOLM. AIK:s förstemålvakt Ivan Turina är död. Polis och ambulans kallades till hans lägenhet natten till torsdagen där han dödförklarades. Enligt polisen har han sannolikt drabbats av ett hjärtstillestånd.

Dödsfallet har skakat om hela Fotbollssverige och AIK är i stor sorg. Redan på måndag tar klubben emot IFK Göteborg på hemmaplan men klubbens tränare, och förre AIK-tränaren, Mikael Stahre säger till Nyheter24 att han har stor respekt och förståelse för att matchen kan skjutas upp.

AIK måste skicka in en förfrågan

Nu öppnar även Svenska fotbollsförbundet för att matchen kan ställas in. När Nyheter24 når tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager är han ovetandes om Turinas död.

– Nej, det visste jag inte. Ivan Turina!? Usch, usch vad fruktansvärt, säger han, och fortsätter:

– Men Fotbollsförbundet tar inget eget initiativ om att ställa in matchen. AIK får komma med en enkel förfrågan om att matchen bör flyttas.

Hur ser ni på en sådan förfrågan i sådana fall?

– Vi har aldrig haft något sådant här fall och jag bestämmer ju inte det här själv. Men jag tycker att det är mycket rimligt att att man flyttar en match som ligger bara fyra dagar efter en sådan här hemsk händelse, säger Sager, och fortsätter:

– Det är extraordinära omständigheter som inte finns på kartan, så vitt jag förstår måste vi flytta matchen.

Klubben: "Räknar med spel"

AIK:s presschef Gabriella Blombäck förklarar att klubben, som är i stor sorg, inte hunnit diskutera om man vill ställa in matchen eller inte. 

– Nu handlar det om att ta hand om Ivans familj och spelarna i första hand. Andra frågor får vi sätta oss med senare i dag. Vi har inte hunnit prata om matchen men vi räknar med att den ska spelas, säger hon till Nyheter24