Djurgårdenspelarna får inte spela klart matchen mot Mjällby inför tomma läktare som det först var beslutat.
1 av 4
Djurgårdenspelarna får inte spela klart matchen mot Mjällby inför tomma läktare som det först var beslutat. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Mjällbys Gbenga Arokoyo träffades hårt av ett päron från läktaren – nu tilldelas Mjällby segern.
2 av 4
Mjällbys Gbenga Arokoyo träffades hårt av ett päron från läktaren – nu tilldelas Mjällby segern. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
En av flaskorna som slängdes in mot mot ett firande Mjällby.
3 av 4
En av flaskorna som slängdes in mot mot ett firande Mjällby. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Mannen som kastade päronet – och därmed fick gav Mjällby vinsten – har varit på förhör hos polisen.
4 av 4
Mannen som kastade päronet – och därmed fick gav Mjällby vinsten – har varit på förhör hos polisen. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Starka Twitterreaktioner mot päronbeslutet

Fans, spelare och motståndartränare – många är de som via Twitter uttrycker sin frustration över Besvärsnämndens beslut att tilldela Mjällby vinsten efter päronskandalen.


Päronskandalen

I den 37:e minuten avbröts matchen mellan Djurgården och Mjällby efter att Gbenga Arokoyo fått ett päron inkastat på sig från läktaren. 

Detta efter att Mjällby-spelarna firade sitt 1–0-mål av Robin Strömberg i närheten av Djurgårdens klack.

STOCKHOLM. Matchen mellan Djurgården och Mjällby avbröts efter att bland annat ett päron kastats in och träffat Mjällby-spelaren Gbenga Arokoyo.

Första beslutet från disciplinnämnden var att matchen skulle återupptas i den 37 matchminuten – men besvärsnämnden rev på tisdagen det beslutet och tilldelade Mjällby segern med 3–0.

Direkt efter det blev offentliggjort fylldes Twitterflödet med starka reaktioner mot beslutet. Nästan samtliga som uttalade sig ansåg att matchen skulle spelas vidare och att beslutet var direkt felaktigt.


Djurgårdens evenemangsansvarige Mats Jonsson berättade för Nyheter24 att Djurgården inte kommer att överklaga beslutet men att han asåg att det var felaktigt.

– Jag är både överraskad och förvånad. Det här går inte i linje med de träningsbestämmelser som reviderades 2011 att man kunde återuppta en match från en viss matchminut.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

3 timmar sedan

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

idag 05:46
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.

Ymers vändning – ser ut att göra comeback

igår 15:30
Svenske tennisspelaren Mikael Ymer ser ut att sikta på en comeback. 25-åringen antyder att han satsar vidare när hans avstängning – efter brott mot dopningsregler – går ut i början av nästa år.