Onsdag 12 Maj
Stockholm

Domare delade ut rött kort – mordhotades i pausvilan

En domare från Jämtland blev mordhotad av en spelare.
1 av 2
En domare från Jämtland blev mordhotad av en spelare. Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson
Efter att spelaren hade fått både gult och rött kort i första halvlek mordhotade spelaren domaren under halvtidsvilan.
2 av 2
Efter att spelaren hade fått både gult och rött kort i första halvlek mordhotade spelaren domaren under halvtidsvilan. Foto: © BILDBYRÅN / ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

En jämtländsk domare blev mordhotad under en fotbollsmatch. Nu väntar domen för spelaren som först fick rött kort och sedan gick till verbalt angrepp på domaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i samband med en incident under en svensk fotbollsmatch som en av spelarna såg rött och ilsknade till på domaren. Domaren gav först spelaren en varning och när spelaren inte lugnade ner sig fick han sedan även rött kort. I halvtidsvila mordhotade sedan spelaren domaren.

Domaren är inte alltför talför när det kommer till händelsen men bekräftar att det har hänt.

– Det enda jag kan säga är att det skedde en incident i halvtid som jag rapporterade till Svenska Fotbollförbundet. Jag kan säga att det var en mindre trevlig händelse, säger han till Länstidningen Östersund.

"Har inträffat en incident"

Regionsansvarige för domarna i Jämtland, Stefan Dahl, var på plats när händelsen inträffade men vill inte säga alltför mycket förrän domen, som troligtvis kommer under tisdagskvällen, är offentlig.

– Jag var där som observatör och det enda som jag kan bekräfta är att det inträffat en incident. Nu ska det här fallet ha sin gång med disciplinnämnden. Det riskerar bara att man spär på spekulationer om jag gör uttalanden innan domen fallit. När domen kommer kan jag uttala mig, säger han till Länstidningen Östersund.

Kommentera
Kopiera länk
Dela