Tisdag 11 Maj
Stockholm

Dif-stjärnan om stämningen i laget: "Det är jävligt bra nu"

Djurgården har efter en mycket dålig allsvensk start lyckats ta sju av nio poäng på de tre senaste matcherna och stämningen i laget är nu mycket bra.
1 av 3
Djurgården har efter en mycket dålig allsvensk start lyckats ta sju av nio poäng på de tre senaste matcherna och stämningen i laget är nu mycket bra. Foto: © BILDBYRÅN / ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Simon Tibbling tycker att det går bättre och bättre och att harmonin nu är bra.
2 av 3
Simon Tibbling tycker att det går bättre och bättre och att harmonin nu är bra. Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Mycket är tack vare nye tränare Per-Mathias Högmo.
3 av 3
Mycket är tack vare nye tränare Per-Mathias Högmo. Foto: © BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Djurgården har en kaotiskt katastrofal allsvensk inledning i ryggen. Nu verkar dock vinden ha vänt med ny tränare och sju poäng på tre matcher.
– Det känns bättre och bättre, säger Simon Tibbling.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
AIK–Djurgården 1–1 (1–0)

1–0 Kennedy Igboananike (5)

1–1 Amadou Jawo (54)

Publiksiffra: 35 311

STOCKHOLM. AIK tog på onsdagen emot Djurgården på Friends arena i Sveriges största derby. Förväntngingarna och stämningen var på topp och 35 311 personer hade tagit sig till Sveriges nya nationalarena. Matchen slutade 1–1.

Djurgården inledde årets allsvenska med ett poäng och ett mål på sju matcher. Klubben hade utöver de uteblivna resultaten andra stora problem med päronkastning, påstådda hot och avhopp. 

"Det är en annorlunda glädje nu"

Nu är Djurgården obesegrade de tre senaste matcherna och norrmannen Per-Mathias Högmo har stigit in som tränare och kanske också som frälsare. Enligt lagets storstjärna Erton Fejzullahu är nu harmonin betydligt bättre än förut.

– Det är bra, det är jävligt bra. Det har varit jävligt dåligt innan men nu är den på topp, säger han och fortsätter:

– Det är klart, det är annorlunda glädje nu. Det var en annan glädje då men nu har vi tagit sju poäng här och klättrar i allsvenskan.

Den talangfulle mittfältaren Simon Tibbling håller med.

– Det känns bättre och bättre. Det var inte så bra i början.

"Känns bra med Per-Mathias"

Harmonin och den goda stämningen i laget beror mycket på Högmos ingång i klubben. 

– Det känns bra att Per-Mathias har kommit in. Han är en väldigt duktigt tränare som kan mycket. Sedan är han en väldigt bra person också som är duktig på människor, så det känns väldigt bra, säger Tibbling.

Nästa utmaning för Högmo och för Djurgården står IFK Göteborg för. På söndag väntas final i Svenska Cupen på Friends arena, en match som innebär europaspel för vinnaren.

– Det känns bra ändå. Vi har två segrar och ett kryss så vi har någonting att bygga på. Cupfinaler är ju grymt att få spela, det är också någonting som alla vill spela, säger Tibbling och fortsätter:

– Jag tror vi vinner, det kommer bli en tuff insats. Göteborg ligger i toppen och det kommer att krävas mycket för att slå dem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela