Torsdag 29 Jul
Stockholm

Jawos kaxiga hälsning till Kalmar: "Vi vinner med 2–0"

Amadou Jawo ser fram emot mötet mot Kalmar och tycker att både spelet och stämningen blivit bättre i laget än det var tidigare.
1 av 4
Amadou Jawo ser fram emot mötet mot Kalmar och tycker att både spelet och stämningen blivit bättre i laget än det var tidigare. Foto: Bildbyrån
Med bra spel i ryggen tror han att de kommer att vinna mot Kalmar på Stockholm stadion.
2 av 4
Med bra spel i ryggen tror han att de kommer att vinna mot Kalmar på Stockholm stadion. Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Han har lyckats gå vidare från den knappa finalförlusten mot Göteborg.
3 av 4
Han har lyckats gå vidare från den knappa finalförlusten mot Göteborg. Foto: © BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Per-Mathias Högmo kom in och räddande en klubb i kris och har framför allt medfört stabilitet.
4 av 4
Per-Mathias Högmo kom in och räddande en klubb i kris och har framför allt medfört stabilitet. Foto: © BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Djurgården är trots den bistra cupförlusten mot Göteborg i gott slag och Amadou Jawo ser fram emot torsdagens match mot gästande Kalmar FF:
– Absolut ska vi vinna, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Allsvenskan omgång elva

Syrianska FC–Gefle IF F

Djurgården–Kalmar FF

IFK Norrköping FK–AIK

Östers IF–IFK Göteborg

IF Brommapojkarna–Malmö FF

Mjällby AIF–Halmstads BK

Helsingborgs IF–Åtvidabergs FF

BK Häcken–IF Elfsborg

STOCKHOLM. Djurgårdens säsongsinledning kommer att gå till historien som en av klubbens sämsta någonsin, både på och utanför planen. De senaste matcherna har laget dock spelat upp sig och har på de tre senaste allsvenska matcherna tagit sju av nio möjliga poäng. 

På söndagen förlorade de snöpligt mot IFK Göteborg i final i Svenska cupen efter en mycket välspelad match av båda lagen. Djurgårdsanfallaren Amadou Jawo var mycket besviken efter matchen men har sedan dess hunnit smälta förlusten.

"Vi tar med oss spelet"

– Ja, det är ingenting jag tänker på längre, det är tråkigt att vi förlorar och att jag missar straff och sådär men jag tycker att vi gör en bra match och vi tar med oss det i stället. Jag tycker att vi gör vår bästa match hittills, säger han till Nyheter24.

Trots den retsamma förlusten berättar Jawo att det råder en god stämning i laget.

– Det är bra, det är klart att det är tråkigt med cupförlusten men jag tror att alla vet att vi har spelat bra och vi spelar bättre och bättre. Så stämningen är på topp så att säga, det känns väldigt bra.

Per-Mathias Högmo klev i klubben som en räddande norsk ängel efter Magnus Pehrssons avhopp och den krisartade säsongsinledningen. Jawo har snabbt ett svar på vad Högmo egentligen har bidragit med.

"Kompakta över hela planen"

– Stabilitet framför allt, både försvarsmässigt och anfallsmässigt. Vi kan ha längre anfall på grund av att vi har bollen längre och kan trycka upp hela laget och blir mer kompakta över hela planen. Det blir inte så långt mellan laget varken när vi försvarar eller anfaller och det blir då väldigt jobbigt för motståndarlaget.

På torsdagen möter Djurgården Kalmar FF på Stockholm stadion i Allsvenskans elfte omgång. Jawo ser fram emot matchen.

– Det ska bli kul, alla matcherna när vi har uppåtgående form är roliga och att vi spelar hemma och att vi har en bra känsla. Hemma går vi ju alltid för seger och det är ingen skillnad den här matchen.

Tror du att ni vinner?

– Absolut, det ska vi göra. Jag tror att vi håller nollan igen för andra gången den här säsongen, så vi vinner med 2–0.

Kommentera
Kopiera länk
Dela