Jubel i Skåne. - Foto: Bildbyrån / NILS JAKOBSSON
Magnus Ericsson efter 2-0. - Foto: Bildbyrån / NILS JAKOBSSON
Simon Thern. - Foto: Bildbyrån / NILS JAKOBSSON
4 av 11
Tokelo Rantie. - Foto: Bildbyrån / NILS JAKOBSSON
Anfallaren Ericsson är formstark för tillfället.
5 av 11
Anfallaren Ericsson är formstark för tillfället. - Foto: Bildbyrån / NILS JAKOBSSON
Platt fall för IFK Göteborg - som för dagen spelade i Helsingborg.
6 av 11
Platt fall för IFK Göteborg - som för dagen spelade i Helsingborg. - Foto: BILDBYRÅN/ PETTER ARVIDSON
Glädjeskutt av Jiloan Hamad.
7 av 11
Glädjeskutt av Jiloan Hamad. - Foto: Bildbyrån / NILS JAKOBSSON
Trots en man mer i 80 minuter blev det aldrig något mål för "Änglarna".
8 av 11
Trots en man mer i 80 minuter blev det aldrig något mål för "Änglarna". - Foto: BILDBYRÅN/ PETTER ARVIDSON
Tobias Hysén och Daniel Sobralense deppar.
9 av 11
Tobias Hysén och Daniel Sobralense deppar. - Foto: BILDBYRÅN/ PETTER ARVIDSON
Drygt 4 000 göteborgare hade orkat ta sig till Olympia.
10 av 11
Drygt 4 000 göteborgare hade orkat ta sig till Olympia. - Foto: BILDBYRÅN/ PETTER ARVIDSON
Mikael Stahre - fundersam IFK-tränare.
11 av 11
Mikael Stahre - fundersam IFK-tränare. - Foto: BILDBYRÅN/ PETTER ARVIDSON

MFF ljusglimten i den svenska Europakvällen

Det var deppigt värre för tre av de fyra svenska lagen när Europa Leagues andra kvalomgång inleddes. Men i Malmö var det gladare miner.

'77 2-2 René Makondele

MALMÖ. Allsvenska Malmö FF tog en viktig och stabil seger i det första mötet av två med skotska Hibernian i den andra kvalomgången i Europa League. Lagkaptenen Jiloan Hamad och formstarke Magnus Ericsson gjorde var sitt mål inom loppet av två minuter i den första halvleken.

Det bäddade för en skånsk seger och ett bra utgångsläge inför returmötet nästa vecka.

Deppigt i Göteborgslägret

Några mil därifrån åkte de drygt 4 000 tillresta göteborgarna hem med sorg efter bara 0-0 mot slovakiska Dukla Trencin. Detta trots spel med en man mer i 80 minuter.

– Det är dåligt att vi inte sätter chanserna, säger anfallsstjärnan Tobias Hysén till Aftonbladet.

IFK Göteborg spelade på Olympia eftersom Gamla Ullevi upptas av den pågående EM-turneringen. Det krävs bättring om den allsvenska seriefyran ska gå vidare.

Gefle chanslösa – Häcken skrällde

På Cypern var det nattsvart för fair play-kvalificerade Gefle IF. De var chanslösa mot Anorthosis Famagusta och föll med 3-0.

Sent om sider lyckades dock BK Häcken ge lite mer ljus på kvällen. Mot alla odds hämtade laget sent på torsdagen ikapp ett 2-0-underläge borta mot den tjeckiska storklubben Sparta Prag. Nasiru Mohammed och René Makondele såg till att kvittera matchen och ge hisingeborna hopp inför returmötet i Göteborg.