10 av 12
11 av 12
12 av 12

Tung premiärförlust för Djurgården på Tele2

Ett mål. Noll poäng. Mer än så fick inte Djurgården med sig från premiären på nya hemmaarenan Tele2 Arena. Norrköping vann efter sent mål av målkungen Gunnar Heidar Thorvaldsson.

Djurgården-IFK Norrköping 1-2 (1-1)

Mål: 0-1 Imad Khalili (4), 1-1 Andreas Johansson (12 str), 1-2 Gunnar Heidar Thorvaldsson (73).

Varningar, Djurgården: Daniel Amartey, Andreas Johansson, Brian Span. IFK Norrköping: Morten Morisbak Skjönsberg.

Domare: Stefan Johannesson, Täby.

Publik: 27 798.

STOCKHOLM. Det bjöds på europeisk toppklass på Tele2 Arena på söndagen. Åtminstone ljudmässigt – då Djurgårdens supportrar, samt den tillresta Norrköpingsklacken, lyckades etablera en imponerande ljudkuliss matchen igenom.

Matchen i övrigt, då?

Norrköping öppnade bäst och tog också rättvist ledningen redan efter fem minuter genom – den till Helsingborg flyktande – Imad Khalili efter slarv av Djurgårdsbacken Peter Nymann Mikkelsen.

Norrköping mattades stegvis av efter ledningsmålet medan Djurgården öste på mot gästernas mål.

Och i matchens tolfte minut fick till slut Djurgården också göra sitt första mål på nya hemmarenan. Även då var Mikkelsen med i bilden. Efter en boll på gästernas Mathias Floréns arm dömde domaren Stefan Johannesson en ganska tveksam straff. En straff som lagkapten Andreas Johansson däremot förvaltade väl och 1-1 var ett faktum.

Den andra halvlekven var bara minuter gammal när Daniel Amartey missade mer eller mindre öppet mål. Ett av flera klara lägen som Djurgården misslyckades med att förvalta under matchen.

I matchens 73:e minut kom sedan dagens andra kalldusch för Djurgården. Norrköpings isländske målkung Gunnar Heidar Thorvaldsson dundrade in mot mål och kunde enkelt stötta in Martin Smedberg-Dalences inlägg i mål – för att sedan slänga kyssar mot Djurgårdens klack. Thorvaldssons nionde mål för säsongen.

Norrköpings 1-2 stod sig matchen ut och Djurgården fick därmed inleda sin nya arenaera med en förlust. En inte helt orättvis trepoängare för Norrköping, som var det bättre laget under stora delar av matchen, och då i synnerhet i andra halvlek.

Värt att notera är att Djurgården får klara sig utan mittfältarna Andreas Johansson och Daniel Amartey i nästa match. Båda mottog sina tredje gula kort i dagens match.

Nedan kan du se videoklipp från dagens match på Tele2 Arena. I bildspelet ovan kan du se bilder från matchen.