Kan Teteh Bangura bli AIK:s frälsare i guldstriden i höst?
1 av 4
Kan Teteh Bangura bli AIK:s frälsare i guldstriden i höst? - Foto: © Bildbyrån / Joel Marklund
23-åringen är inte längre önskvärd i Bursaspor i den turkiska ligan och hans agent Patrick Mörk letar nu efter en ny klubb.
2 av 4
23-åringen är inte längre önskvärd i Bursaspor i den turkiska ligan och hans agent Patrick Mörk letar nu efter en ny klubb. - Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin
Bangura har varit petad och utlånad under den största delen av sin tid i Bursaspor.
3 av 4
Bangura har varit petad och utlånad under den största delen av sin tid i Bursaspor. - Foto: © BildbyrŒn / -
Under 2011 i AIK gjorde han dock succé med 15 mål på 17 matcher i allsvenskan.
4 av 4
Under 2011 i AIK gjorde han dock succé med 15 mål på 17 matcher i allsvenskan. - Foto: © Bildbyrån / Joel Marklund

Bangura kan återvända till AIK

Teteh Bangura lämnade AIK 2011 för den turkiska klubben Bursaspor. Men nu kan han återvända till Solnas stolthet. Det bekräftar Banguras agent Patrick Mörk för Fotbolldirekt:– Det är klart att han har en väldigt stark känsla för AIK.


Med 15 mål på 17 matcher i AIK 2011 blev Teteh Bangura snabbt en publikfavorit i Solna. Men han blev också ett jagat villebråd i Europa. Den turkiska klubben Bursaspor köpte anfallare för drygt 20 miljoner kronor samma år. 

Men där har succén uteblivit. 23-åringen har varit utlånad till Sanliurfaspor i den turkiska andraligan och Bursaspor vill nu göra sig av med Bangura – trots att han flera år kvar på kontraktet.

"Vill inte utesluta allsvenskan"

– Det här är ingen bra sits, att man sitter med ett kontrakt på tre år med en klubb som inte vill ha en kvar, så allt är möjligt, säger hans agent Patrick Mörk till Fotbolldirekt samtidigt som han berättar att det kan bli aktuellt med en flytt till allsvenskan.

– Jag vill inte låsa in mig i ett hörn, så jag vill i alla fall inte utesluta allsvenskan.

Mörk lägger nu mycket tid på att hitta en ny klubbadress till Bangura och det kan bli aktuellt med en flytt tillbaka till AIK.

– Det är klart att om Sverige blir aktuellt så vet vi ju att Teteh har en väldigt stark känsla för AIK, säger han till Fotbolldirekt.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.