Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK lånar ut mittfältare till Turkiet

- 29/07/2013, 14:35 -
Latawélé Atakora lånas ut.
1 av 4

Latawélé Atakora lånas ut.

© Bildbyrån / Lennart Månsson

AIK:s sportchef Björn Wesström ser utlåningen som en chans till utveckling för Atakora.
2 av 4

AIK:s sportchef Björn Wesström ser utlåningen som en chans till utveckling för Atakora.

© BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

22-åringen lånas ut i ett år, med köpoption.
3 av 4

22-åringen lånas ut i ett år, med köpoption.

© Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Även Kwame Karikari har blivit utlånad till Balıkesirspor.
4 av 4

Även Kwame Karikari har blivit utlånad till Balıkesirspor.

© BildbyrŒn / BILDBYRN

Först Kwame Karikari. Nu 22-årige Lalawélé Atakora. AIK lånar ut mittfältaren till den turkiska klubben Balıkesirspor i ett år – med köpoption.

AIK tycks ha inlett ett samarbete med den turkiska klubben Balıkesirspor som ligger i andradivisionen i landet. I början av juli lånade AIK ut Kwame Karikari till Balıkesirspor och nu kommer även Lalawélé Atakora ansluta till klubben.

– Vi söker med detta en ny väg för Lalawélés utveckling då kontinuerlig speltid under våren uteblivit, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till den officiella hemsidan.

Enda importerna

Atakora lånas ut i ett år med en köpoption för det turkiska laget som avancerade ett steg i ligasystem förra säsongen. I samband med att lånekontraktet skrevs förlängde även AIK sitt kontrakt med Atakora i sex månader till. 

Atakora och Karikari är de enda utländska importerna i Balıkesirspors trupp.

"Helst vill jag utomlands"

AIK å andra sidan behöver fylla ut det tomrum på mittfältet de har fått efter utlåningen av Atakora. Enligt Expressen kan det bli Mjällbys ytter Haris Radetinac. 27-åringen har bekräftat för tidningen att AIK har erbjudit honom ett kontrakt, men säger också att han har flera alternativ att välja bland.

– Jag har fått några kontraktsförslag, inte bara från AIK utan det är flera klubbar i allsvenskan. Vi får se vad som händer, det måste kännas rätt också, både för mig och familjen, säger han till Expressen  och fortsätter:

- Helst av allt vill jag utomlands för jag är inte ung längre och skulle vilja hoppa på det tåget.