Tisdag 26 Okt
Stockholm

AIK lånar ut mittfältare till Turkiet

Latawélé Atakora lånas ut.
1 av 4
Latawélé Atakora lånas ut. Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson
AIK:s sportchef Björn Wesström ser utlåningen som en chans till utveckling för Atakora.
2 av 4
AIK:s sportchef Björn Wesström ser utlåningen som en chans till utveckling för Atakora. Foto: © BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
22-åringen lånas ut i ett år, med köpoption.
3 av 4
22-åringen lånas ut i ett år, med köpoption. Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Även Kwame Karikari har blivit utlånad till Balıkesirspor.
4 av 4
Även Kwame Karikari har blivit utlånad till Balıkesirspor. Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN

Först Kwame Karikari. Nu 22-årige Lalawélé Atakora. AIK lånar ut mittfältaren till den turkiska klubben Balıkesirspor i ett år – med köpoption.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

AIK tycks ha inlett ett samarbete med den turkiska klubben Balıkesirspor som ligger i andradivisionen i landet. I början av juli lånade AIK ut Kwame Karikari till Balıkesirspor och nu kommer även Lalawélé Atakora ansluta till klubben.

– Vi söker med detta en ny väg för Lalawélés utveckling då kontinuerlig speltid under våren uteblivit, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till den officiella hemsidan.

Enda importerna

Atakora lånas ut i ett år med en köpoption för det turkiska laget som avancerade ett steg i ligasystem förra säsongen. I samband med att lånekontraktet skrevs förlängde även AIK sitt kontrakt med Atakora i sex månader till. 

Atakora och Karikari är de enda utländska importerna i Balıkesirspors trupp.

"Helst vill jag utomlands"

AIK å andra sidan behöver fylla ut det tomrum på mittfältet de har fått efter utlåningen av Atakora. Enligt Expressen kan det bli Mjällbys ytter Haris Radetinac. 27-åringen har bekräftat för tidningen att AIK har erbjudit honom ett kontrakt, men säger också att han har flera alternativ att välja bland.

– Jag har fått några kontraktsförslag, inte bara från AIK utan det är flera klubbar i allsvenskan. Vi får se vad som händer, det måste kännas rätt också, både för mig och familjen, säger han till Expressen  och fortsätter:

- Helst av allt vill jag utomlands för jag är inte ung längre och skulle vilja hoppa på det tåget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela