Rikard Norling uppges få sparken från Malmö FF efter säsongen.
1 av 5
Rikard Norling uppges få sparken från Malmö FF efter säsongen. - Foto: BILDBYRÅN
Norling har haft stora problem i sitt samarbete med MFF:s sportchef Per Ågren.
2 av 5
Norling har haft stora problem i sitt samarbete med MFF:s sportchef Per Ågren. - Foto: © BILDBYRÅN / PETTER ARVIDSON
Sprickan mellan de båda, som fanns där redan förra säsongen, ska ha fått MFF:s styrelse att ha tröttnat.
3 av 5
Sprickan mellan de båda, som fanns där redan förra säsongen, ska ha fått MFF:s styrelse att ha tröttnat. - Foto: © Bildbyrån / Nils Jakobsson
MFF:s vd Per Nilsson dementerar dock att det har tagits något beslut om Norlings framtid – men han vill inte säga att tränaren fortsätter efter säsongen.
4 av 5
MFF:s vd Per Nilsson dementerar dock att det har tagits något beslut om Norlings framtid – men han vill inte säga att tränaren fortsätter efter säsongen. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Förra säsongen räddades Norling kvar i Malmö FF efter att spelarna hade ett krismöte med styrelsen där de sa att de vill behålla honom.
5 av 5
Förra säsongen räddades Norling kvar i Malmö FF efter att spelarna hade ett krismöte med styrelsen där de sa att de vill behålla honom. - Foto: SNS Group / SNS Group Bill Murray

Uppgifter: Norling tvingas bort från MFF

Rickard Norling får sparken från Malmö FF efter säsongen. Sportchefen Per Ågren och tränare Norling ska ha fortsatt svårt att samarbeta och nu har styrelsen tröttnat enligt Kvällsposten.


Det hände förra säsongen

MFF:s tränare Rikard Norling var missnöjd med att klubben sålde flera nyckelspelare vilket styrelsen inte förstod. Flera spelare, däribland Jiloan Hamad, kritiserade ledningen för att de inte har fyllt luckorna efter Mathias Ranégie och Jimmy Durmaz

Norling ryktades att vara på väg bort från MFF då ledningen har börjat ifrågasätta hans ledarskap, då särskilt sportchefen Per Ågren som inte kom överens med tränaren.

Därefter visade spelarna sitt stöd för Norling i ett möte med styrelsen och de beslutade att behålla honom. 

MALMÖ. Under slutet av förra säsongen var sprickan mellan Malmö FF:s sportchef Per Ågren och tränaren Rikard Norling så stor att det var nära att någon av dem hade tvingats att avgå.

Men efter ett samtal där båda kom överens fick båda behålla sina poster i MFF. Nu verkar dock konflikten ha blossat upp igen. Enligt Kvällsposten har de problem att samarbeta – något som styrelsen har tröttnat på.

"Jag har kontrakt"

Enligt tidningen beslutade sig MFF styrelse att Norling att få sparken efter säsongen för några veckor sedan – oavsett hur allsvenskan slutar. Men inom klubben är man förtegna om uppgifterna.

Jag kan inte kommentera det alls. Det enda jag förhåller mig till är att jag har kontrakt, säger Norling till tidningen.

Klubbens vd Per Nilsson dementerar att styrelsen ska ha tagit något sådant beslut.

Vill inte bekräfta att Norling sitter kvar

– Nej, det är inget jag känner till. Det vill jag i så fall säga inga kommentarer på, säger han till tidningen.

Men han vill inte säga att Norling kommer att sitta kvar som tränare efter säsongen.

– Nej. Jag säger bara att på de styrelsemöten jag varit med på så har det inte fattats något sådant beslut som du påstår.

Enligt Kvällsposten har MFF tagit fram en lista på tänkbara ersättare till Norling och de ska redan ha träffat en av de aktuella tränarna.  

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
MFF besegrade AIK