- Foto: BILDBYRÅN

AIK höjer biljettpriset – nu betalar du polisnotorna

Polisnotorna för svenska klubbar har länge varit ett debatterat ämne. Räkna med att det temperaturen på diskussion höjs nu – eftersom AIK tvingas att höja priserna på sina hemmamatcher.


Kostnaderna hittils

AIK – Helsingfors 44 160

AIK – Syrianska 233 840

AIK – Malmö 392 720

AIK – Halmstad 47 840

AIK – Göteborg 835 680

AIK – Djurgården 971 840

AIK – Brommapojkarna 55 200

AIK – Mjällby 55 200

AIK – Häcken 55 200

AIK – Elfsborg 169 280 

AIK – Åtvidaberg 73 600

Totalsumma: 2 934 560 kronor.

STOCKHOLM. Aktiebolagiserade klubbar som exempelvis Stockholmslagen AIK, Djurgården och Hammarby betalar alla polisnotor för sina hemmamatcher. Något som har starkt kritiserats av både klubbarna och supportrarna. Men regeringen har valt att stå fast vid sin ståndpunkt att de ska betala för poliserna som arbetar under matcherna

Det har nu lett till att AIK nu tvingas höja biljettpriserna under den resterande delen av säsongen. I ett pressmeddelande skriver klubben att en av deras största utgifter är polisnotorna och att det kostar dem 3,5 miljoner kronor varje år.

Avgiften höjs med 20 till 25 kronor

"I väntan dels på ett politiskt omtag i frågan och dels på utslag i juridisk instans för de överklaganden som AIK Fotboll gjort på tidigare debiteringsunderlag väljer vi därför att införa en polisavgift på de biljetter som köps från och med matchen mot Åtvidaberg. Avgiften kommer att uppgå till 20-25 SEK beroende på biljettkategori och medför att biljettpriset höjs med motsvarande belopp", skriver klubben på sin officiella hemsida.

AIK delar samtidigt ut hård kritik till både regeringen och regeringens utredare Bo Svensson. Framför allt mot att Polisen – och inte AIK – styr över hur många poliser behövs vid en eventuell högriskmatch.

"Utredningen bygger på rena faktafel"

"Regeringens utredare Bo Svensson har presenterat en utredning som lämnar mycket att önska och regeringens hantering av frågan är mycket beklaglig och tyder på både ointresse och okunskap om idrottens förutsättningar och vilka insatser som redan görs för att förebygga och stävja brott i anslutning till våra evenemang. Det är extra noterbart att Bo Svenssons utredning bygger på rena faktafel och egna spekulationer", skriver klubben.

De som har köpt årskort kommer dock inte beröras av AIK:s beslut. Även om AIK vädjar om att även årskortssupportrar bidrar med frivilliga bidrag.

AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!