Lördag 19 Jun
Stockholm

Majstorovic om utfrysningen: "Alm står kvar på samma punkt"

Daniel Majstorovic talar ut efter två månaders utfrysning.
1 av 4
Daniel Majstorovic talar ut efter två månaders utfrysning. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
36-åringen berättar att han vill slå sig in i laget igen.
2 av 4
36-åringen berättar att han vill slå sig in i laget igen. Foto: © Bildbyrån / Simon Hastegård / Bildbyrån
Mittbacken har dock fortfarande en frostig relation med Andreas Alm.
3 av 4
Mittbacken har dock fortfarande en frostig relation med Andreas Alm. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
Frågan är om han kommer att få spela mer för klubben?
4 av 4
Frågan är om han kommer att få spela mer för klubben?. Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

I två månader har Daniel Majstorovic, 36, ställts utanför AIK:s startelva. Nu berättar han att han tänker kämpa om en plats i laget – men att relationen med tränaren Andreas Alm fortfarande är frostig:
– Ingenting som har gått åt det positiva hållet, säger han till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Efter att ha fått beskedet att han skulle bli bänkad i AIK:s match mot Mjällby den 1 juli vägrade Daniel Majstorovic att komma till matchsamlingen. Det har kostat för mittbacken. 36-åringen har lämnats utanför matchtruppen tills förra helgens match mot Halmstad där han var uttagen – men ändå fick sitta på läktaren. Trots att AIK inte hade en enda renodlad försvarare på bänken. Majstorovic vet att han har gjort fel.

"Jag har bett om ursäkt"

– När man känner sådan frustration och besvikelse så blir det inte alltid rätt. Just där och då handlade jag med känslorna och besvikelsen inom mig och det blev fel. Sedan kan man prata om man ångrar saker… jag gjorde fel och det står jag för. Jag kan inte backa bandet, utan det handlar om hur man tar det vidare. Jag har sträckt upp handen och bett om ursäkt till laget och sedan dess har jag varit professionell och gjort mitt jobb, säger han till Aftonbladet.

En av de tyngsta anledningarna till att 36-åringen matchvägrade mot Mjällby var för att han inte tyckte om Alms ledarskap. Nu berättar han att relationen fortfarande är ansträngd mellan dem – vilket visade sig när han blev petad mot Halmstad.

"Ingenting som har gått åt det positiva hållet"

– Vi tog ut en 20-mannatrupp, men sen var det 18 som var med till sist. Det finns inte så mycket att göra. Det känns som att han (Andreas Alm) är kvar på samma punkt som han var tidigare. Men för mig är det passé, borta för länge sen. Det som är gjort är gjort och jag vill se framåt, se möjligheter, säger han till Aftonbladet och utvecklar:

– Det är ingenting som har gått åt det positiva hållet, det är klart. Vi har en dialog men i vilken utsträckning stannar mellan oss, det är inget som jag vill prata med media om. Som sagt, jag ser framåt och jag har femton månader kvar på kontraktet.

Den 36-årige mittbacken säger att han vill vara kvar i laget de 15 månader han har kvar på kontraktet. Frågan är vad AIK:s supportrar tycker om det?

Kommentera
Kopiera länk
Dela