Djurgårdens nyförvärv Aleksandar Prijovic stängs av för sin skallning i Svenska cupen.
1 av 4
Djurgårdens nyförvärv Aleksandar Prijovic stängs av för sin skallning i Svenska cupen. - Foto: © BILDBYRN / BILDBYRN
Prijovic som har varit ordinarie i Dif:s anfall.
2 av 4
Prijovic som har varit ordinarie i Dif:s anfall. - Foto: © BILDBYRN / BILDBYRN
Han har snabbt blivit en ny favorit hos supportrarna efter sitt hattrick mot IFK Norrköping.
3 av 4
Han har snabbt blivit en ny favorit hos supportrarna efter sitt hattrick mot IFK Norrköping. - Foto: © BILDBYRÅN / JOSEFINE LOFTENIUS
Men nu missar han matcherna mot Åtvidaberg och AIK.
4 av 4
Men nu missar han matcherna mot Åtvidaberg och AIK. - Foto: BILDBYRÅN / ANDREAS L ERIKSSON

Dif-stjärnan avstängd – missar derbyt

Aleksandar Prijovic, 23, har gjort succé sedan han kom till Djurgården. Men klubben får klara sig utan honom i det heta derbyt mot AIK om åtta dagar. Disciplinnämnden har beslutat att stänga av honom efter skallningen i Svenska cupen.


Det var i matchen mot division 2-laget Eskilsminne som Djurgårdens nyförvärv Aleksandar Prijovic ställde sig upp efter att ha legat på backen. Hans bakhuvud tog olyckligt över Daniel Björnbergs mun som började blöda. Prijovic å andra sidan fick rött kort för händelsen och under onsdagen kom disciplinnämndens dom över tilltaget.

– Gärningen är att bedöma som ofredande av sådan grad att avstängningen ska vara två matcher utöver den automatiska avstängningen, skriver de i domen.

"Jag förstår ingenting"

Prijovic själv säger dock att det var en olyckshändelse.

– Jag ställer mig upp, känner hans huvud mot mitt bakhuvud. En sekund senare ligger han ner. Jag förstår ingenting, utan måste se den på video sen, säger han till Dif:s officiella hemsida och hävdade att han inte gjorde det med flit:

"Han hade inte kunnat fullfölja matchen"

– Definitivt inte. Skulle jag ha gjort det hade han absolut inte kunnat fullfölja matchen.

Avstängningen betyder att 23-åringen, som har varit ordinarie i Djurgårdens anfall, missar matcherna mot Åtvidaberg och AIK.

Ett stort avbräck för Djurgården. 

/
/
/
/
AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

3 timmar sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se