Stannar "Per-Messias" i Djurgården?
1 av 4
Stannar "Per-Messias" i Djurgården? - Foto: BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON
Norrmannen uppges vara nära det norska landslagsjobbet.
2 av 4
Norrmannen uppges vara nära det norska landslagsjobbet. - Foto: © BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Storfavoriten tidigare, Ole Gunnar Solskajer, sägs ha tackat nej.
3 av 4
Storfavoriten tidigare, Ole Gunnar Solskajer, sägs ha tackat nej. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller
FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken verkar inte heller vilja ha jobbet.
4 av 4
FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken verkar inte heller vilja ha jobbet. - Foto: © Bildbyrån / John Marsh

Försvinner Högmo från Dif (?) – uppges närma sig Norge

Djurgårdens supportrar håller tummarna för att Per-Mathias Högmo ska stanna kvar i klubben. Men enligt uppgifter till Fotbollskanalen är han tilltänkt som norsk förbundskapten.


Högmos status i Dif

När Djurgården besegrade Malmö FF med 2–0 förra veckan sa MFF:s tränare Rikard Norling att han vill att Per-Mathias Högmo stannar i Sverige.

– Jag hoppas att du är kvar i svensk fotboll länge, sa han varpå Högmo svarade:

– Jo, men tack för det. Vi får väl se.

Djurgården sportchef Anders Grönhagen har tidigare sagt att beslutet om norrmannen blir kvar eller inte kommer att tas innan septembers slut. 

Sedan norrmannen Per-Mathias Högmo kom till Djurgården i april har klubben gått stadigt upp i tabellen. Högmo har redan blivit en favorit hos supportrarna men glädjen kan bara vara tillfällig. 

Norrmannen, som bara har kontrakt året ut med Djurgården, har länge varit en av favoriterna till att ta över Egil "Drillo" Olsens förbundskaptensjobb i Norge – och nu kan han ha tagit ett steg närmre det åtråvärda jobbet.

"Norge kommer erbjuda honom jobbet"

– Norge kommer troligen att erbjuda honom jobbet som förbundskapten. Solskjaer och Solbakken nobbar det jobbet och då är Högmo nästa man, säger en källa med insyn till Fotbollskanalen

Den stora favoriten till jobbet ska vara Manchester United-legendaren Ole-Gunnar Solskjaer som numera tränar Molde men enligt Fotbollskanalen anser han själv att det är för tidigt att ta landslagsuppdraget. 

"Högmo storfavorit"

Tränarprofilen Ståle Solbakken har nyligen tagit över tränarjobbet i FC Köpenhamn och ska inte heller vara intresserad av jobbet. Det gör Högmo till storfavorit men själv vill han inte diskutera framtiden.

– Jag kommenterar inte min dialog med NFF (det norska fotbollsförbundet), sa Högmo till VG i torsdags och svarade även på frågan om han har bestämt sig om framtiden i Djurgården innan 1 oktober.

– Vi hoppas att det är avklarat av det innan dess.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!