Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Då avgörs Jawos framtid i Djurgården

- 24/09/2013, 14:51 -
Amadou Jawo berättar om sin framtid i Djurgården, Elfsborg – eller utomlands.
1 av 4

Amadou Jawo berättar om sin framtid i Djurgården, Elfsborg – eller utomlands.

SCANPIX SWEDEN

28-åringen, som fyller 29 år på torsdag, berättar att klubbar från Grekland och Turkiet har varit intresserade.
2 av 4

28-åringen, som fyller 29 år på torsdag, berättar att klubbar från Grekland och Turkiet har varit intresserade.

SCANPIX SWEDEN

Jawo kommer att diskutera sin framtid med Elfsborg och Djurgården i november.
3 av 4

Jawo kommer att diskutera sin framtid med Elfsborg och Djurgården i november.

SCANPIX SWEDEN

Men drömmen om utlandet finns kvar: "Kommer chansen så vill jag naturligtvis hoppa på den".
4 av 4

Men drömmen om utlandet finns kvar: "Kommer chansen så vill jag naturligtvis hoppa på den".

Andreas Hillergren / SCANPIX

Amadou Jawo trivs oerhört bra i Djurgården men efter säsongen går klubbens lånekontrakt med Elfsborg ut. Nu berättar han för Nyheter24 när han bestämmer om sin framtid i Djurgården, att två sydeuropeiska klubbar jagade honom i somras – och att han drömmer om att få spela utomlands.

STOCKHOLM. Det kan bli en speciell dag för Amadou Jawo på torsdag. Djurgården spelar sitt första hemmaderby på 20 år och Jawo fyller samma dag 29 år. Dessutom, om Djurgården vinner, så kan de nästintill spela bort största rivalen AIK från SM–guldet.

– Det viktigaste är förstås att vi vinner i alla lägen, men att få göra det på sin födelsedag skulle förstås slå det mesta. Sen att spela bort AIK från guldet skulle ju förstås vara extra kul, säger han till Nyheter24.

Djurgården har bra form med tre raka 2–0-vinster med cupmatchen inräknad. I derbyt är Jawos anfallskollegor Erton Fejzullahu och Aleksandar Prijovic avstängda. Det mesta tyder då på att Jawo får spela som ensam anfallare.

– Jag är inte främmande för att spela ensam på topp, vi har gjort det två gånger tidigare under säsongen. Vi har varit väldigt stabila bakåt och har god form inför matchen.

Jawo, som är utlånad från Elfsborg till Djurgården säsongen ut, vet ännu inte hur framtiden ser ut efter det.

– Nej, jag vet bara att de pratade efter Elfsborgsmatchen (Djurgården och Elfsborg) så jag vet inte om vi skulle ta ett snack i november eller efter den sista allsvenska matchen. Just nu vet jag faktiskt inget mer än så. Jag har inte haft någon kontakt med vare sig Elfsborg eller Djurgården. 

Men ni har sagt att ni ska ha samtal i november?

– Ja, precis. I november där efter sista matchen så ska vi ha samtal. Jag vet inte hur samtalet mellan Djurgården och Elfsborg gick heller så jag vet absolut inget sånt om de ska diskutera igen sen, men för mig personligen blir det samtal i november.

Hur känns det då? Känns det osäkert?

– För mig är det absolut viktigaste att jag trivs här och får spela fotboll. Jag vill inte sitta på bänken igen för nu är glädjen tillbaka och jag vill spela. Nu får jag tänka på min egen karriär och jag vill spela så mycket som möjligt. Jag tycker det är skitkul att spela fotboll igen och att få vara med är det viktigaste för mig. Så osäkert känns det inte, men jag vill verkligen ta rätt beslut, det som är det bästa för mig. Jag fyller 29 år på torsdag och då måste man börja tänka på sig själv. Det oroar inte men det är det jag tänker på mest nu. 

Finns det några tankar på en flytt utanför Elfsborg och Djurgården?

– Jag hade ju två lag som kom och visade intresse från utlandet nu men jag har sagt det och säger fortfarande att; är ingenting klart då vill jag inte lägga mig i så mycket för det är bara dumt att hoppas. Men det är klart att om det skulle komma något intressant från utlandet när man ändå är 29 år så hade det varit intressant att få testa det livet också, säger han och fortsätter:

– Det skulle ha varit kul när man slutar spela fotboll. Det är vissa saker som man kommer ihåg. Det jag kommer ihåg nu är derbyna här, SM-guldet, matcherna mot Lazio och Napoli och det vet jag att jag kommer att komma ihåg. Att få komma utomlands är också en sådan grej som man kommer att minnas och kommer chansen så vill jag naturligtvis hoppa på den om det är något bra. Men jag kommer inte att hoppa på vad som helst bara för att det är utomlands.

Kan du avslöja liga i alla fall?

– De som var intresserade? Det var från grekiska och turkiska. Men det är det enda jag vet, sen vet jag inte om lag eller något sånt där för det gick inte så långt då.