Elfsborg och Anders Svensson hade en tung första match mot Salzburg i Europa League.
1 av 4
Elfsborg och Anders Svensson hade en tung första match mot Salzburg i Europa League. - Foto: Bbildbyrån / Carl Sandin
Det har varit en tung för säsong för Elfsborg där saker inte har gått som förväntat.
2 av 4
Det har varit en tung för säsong för Elfsborg där saker inte har gått som förväntat. - Foto: Scanpix
Svensson i kamp om bollen.
3 av 4
Svensson i kamp om bollen. - Foto: Scanpix
Anders Svensson i kamp om bollen med landslagskompisen Tobas Hysén.
4 av 4
Anders Svensson i kamp om bollen med landslagskompisen Tobas Hysén. - Foto: Scanpix

Elfsborgslegendaren: "Säger Klas till en skulle man nog skita ner sig"

Det har varit en händelserik vecka för Elfsborg. Tränaren Jörgen Lennartsson har fått gå och Klas Ingesson har ersatt. Lagkaptenen Anders Svensson ser det ändå som positivt:– Vi behövde ny energi till laget och jag står bakom klubben, säger Anders Svensson.


Elfsborgs grupp

1. Salzburg 3 P 

2. Esbjerg  3 P

3. St Liege 0 P

4. Elfsborg 0 P

I måndags stormade det till i Borås klubben Elfsborg. Tränaren Jörgen Lennartsson fick oväntat sparken direkt från klubben och gamle legendaren Klas Ingesson tar över laget säsongen ut först och främst. Lagkaptenen Anders Svensson tycker att man ha få in ny välbehövlig energi i laget efter en motig säsong.

– Det har varit en jobbig säsong, och den här veckan har det speciellt hänt väldigt mycket. Men vi går stärkta ur det här och få ny energi med Klas som tränare. Han vill att vi ska spela fotboll och vinna mycket boll. Det är okej att göra misstag så länge man kämpar och ge allt i matchen och inte gör gester och gnäller, säger Anders Svensson till Nyheter24.

Svensson gillar Klas Ingesson

Inte ens en gammal profil som Svensson säger emot nye Ingesson.

– Som spelare var han helt fantastisk och han hade verkligen pondus och var en stor ledargestalt. Jag tror att han blir likadan som tränare och ingen säger emot honom. Man lyssnar och säger inte emot för skulle han säga till en ordentligt skulle man nog skita ner sig.

Redan under torsdagen väntar nya utmaningar för Elfsborg när belgiska Standard Liége kommer på besök på Borås Arena.

– Vi har inte så där jättebra koll på dem, men vad jag vet är det ett bra lag som har ruggigt bra form. De har vunnit sina nio senaste matcher och har hittills gått rent i ligan så det blir verkligen en tuff match för oss.

Trots superformen hos belgarna förlorade de mycket överraskande första matchen i gruppsspelet mot Esbjerg med 1–2.

Hur är skillnaden att spela i Europa mot Allsvenskan?

– Främst är det att spelarna är mycket mer skickliga i Europa. Gör man ett misstag i Allsvenskan så kan man ibland komma undan med det. Men i Europa blir man straffad direkt och man måste hålla sig kall.

I första gruppspelsmatchen åkte Elfsborg på en riktig kölhalning när Red Bull Salzburg krossade boråsarna med 4–0. Svensson är kritisk till Elfsborgs agerande nere i Österrike.

"Vi var alldeles för defensiva"

– Vi fokuserade på helt fel saker och blev för rädda. Vi var alldeles för defensiva, men det var inte vår taktik inför matchen. Alla verkar tro att vi hade den inställningen, men det är fel. Vi ville spela offensivt, men när vi gjorde massa individuella misstag och verkligen spelade uselt så blev det som det blev.

På pappret har Elfsborg en rätt okej grupp, men efter första debaclet har laget ändrat sin målsättning. 

– Inför gruppsspelet hade vi som mål att gå vidare, men efter storförlusten senast har vi ändrat lite på det och det är att ta så många poäng som möjligt. Men samtidigt, det kan vända fort i fotboll och vi har absolut chansen att gå vidare, avslutar Svensson.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.