Özcan Melkemichel lämnar Syrianska efter säsongen.
1 av 4
Özcan Melkemichel lämnar Syrianska efter säsongen. - Foto: Bildbyrån / Joel Marklund
Där ska du springa!
2 av 4
Där ska du springa! - Foto: Bildbyrån
Det har varit en tung säsong för Södertäljeklubben.
3 av 4
Det har varit en tung säsong för Södertäljeklubben. - Foto: Bildbyrån / Marcus Ericsson
Melkemichel har haft en jobbig säsong med Syrianska som åker ur Allsvenskan.
4 av 4
Melkemichel har haft en jobbig säsong med Syrianska som åker ur Allsvenskan. - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson

Özkan Melkemichel lämnar Syrianska

Nu är det klart att Syrianskas tränare Özcan Melkemichel lämnar klubben. Han meddelade sitt beslut under tisdagen på klubbens hemsida.


Mitt under säsongen efter en förlust mot Halmstad i somras sa Syrianskas populäre tränare Özcan Melkemichel upp sig med omedelbar verkan. Fyra dagar senare kovände han och sa att han skulle stanna kvar för att rädda kvar klubben i Allsvenskan.

Nu med tre omgångar kvar av serien står det klart att han misslyckades. Syrianska åker ur allsvenskan och få börja om i superettan nästa år. Men dit följer inte Melkemichel med – han bekräftar för klubbens hemsida att han lämnar efter säsongen.

– Det har varit en fantastisk resa och jag känner mig oerhört stolt över det vi har åstadkommit. Min roll har varit få förunnad och jag har verkligen känt mig privilegierad hela vägen. Många har trott och tyckt att vår resa varit omöjlig, då kan det kanske sägas att vi gjorde det omöjliga möjligt. Med väldigt små förutsättningar lyckades vi skapa framgång och överskred förväntningarna.

Melkemichel är nöjd med vad han har presterat med klubben och han ser det som rätt tillfälle att lämna nu.

– Jag tror inte riktigt man inser hur bra man har lyckats förrän nu, det har varit oerhört svårt hela vägen. Samtidigt får vi inte blicka på enbart den här säsongen, Syrianska lever vidare och kampen fortsätter. Jag tror att det kan vara bra för klubben att börja om.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?