Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Özkan Melkemichel lämnar Syrianska

- 08/10/2013, 14:39 -
Özcan Melkemichel lämnar Syrianska efter säsongen.
1 av 4

Özcan Melkemichel lämnar Syrianska efter säsongen.

Bildbyrån / Joel Marklund

Där ska du springa!
2 av 4

Där ska du springa!

Bildbyrån

Det har varit en tung säsong för Södertäljeklubben.
3 av 4

Det har varit en tung säsong för Södertäljeklubben.

Bildbyrån / Marcus Ericsson

Melkemichel har haft en jobbig säsong med Syrianska som åker ur Allsvenskan.
4 av 4

Melkemichel har haft en jobbig säsong med Syrianska som åker ur Allsvenskan.

Bildbyrån / Lennart Månsson

Nu är det klart att Syrianskas tränare Özcan Melkemichel lämnar klubben. Han meddelade sitt beslut under tisdagen på klubbens hemsida.

Mitt under säsongen efter en förlust mot Halmstad i somras sa Syrianskas populäre tränare Özcan Melkemichel upp sig med omedelbar verkan. Fyra dagar senare kovände han och sa att han skulle stanna kvar för att rädda kvar klubben i Allsvenskan.

Nu med tre omgångar kvar av serien står det klart att han misslyckades. Syrianska åker ur allsvenskan och få börja om i superettan nästa år. Men dit följer inte Melkemichel med – han bekräftar för klubbens hemsida att han lämnar efter säsongen.

– Det har varit en fantastisk resa och jag känner mig oerhört stolt över det vi har åstadkommit. Min roll har varit få förunnad och jag har verkligen känt mig privilegierad hela vägen. Många har trott och tyckt att vår resa varit omöjlig, då kan det kanske sägas att vi gjorde det omöjliga möjligt. Med väldigt små förutsättningar lyckades vi skapa framgång och överskred förväntningarna.

Melkemichel är nöjd med vad han har presterat med klubben och han ser det som rätt tillfälle att lämna nu.

– Jag tror inte riktigt man inser hur bra man har lyckats förrän nu, det har varit oerhört svårt hela vägen. Samtidigt får vi inte blicka på enbart den här säsongen, Syrianska lever vidare och kampen fortsätter. Jag tror att det kan vara bra för klubben att börja om.