Skyttekung i Allsvenskan. - Foto: Björn Larsson Rosvall / TT Bild
Slog till med drömmål mot Tyskland. - Foto: TT Bild
Har gjort 14 mål i år.
Har gjort 14 mål i år. - Foto: Björn Larsson Rosvall / TT Bild

Blåvitts mardröm i guldstriden – Hysén missar resten av året

Här är mardrömsbeskedet för alla Blåvittsupportrar. Anfallsstjärnan Tobias Hysén är lårskadad och missar resten av säsongen.

Tobias Hysén gjorde succé i landslaget i tisdags mot Tyskland. Han gjorde två mål och det andra var ett rent drömmål på en volley. Men nu är det inte lika kul för stjärnan då han samtidigt drog på sig en bristning i låret och han missar nu med all sannolikhet guldstriden för IFK Göteborg.

– Det är en bristning i baksida lår. Det är som med bristningar att han kommer att bli borta ett par veckor, säger Mikael Stahre till Expressen.

Hysén leder skytteligan i Allsvenskan på 14 mål och är Göteborgs viktigaste spelare. Blåvitt slåss med Malmö FF i toppstriden och ligger fyra poäng bakom med bara tre matcher i Allsvenskan. Chanserna såg alltså tuffa ut att vinna guldet redan innan det här beskedet och de blir inte bättre nu.

– Vi tappar den allsvenske skytteligaledaren och en av Sveriges bästa anfallare. Det är långt ifrån en optimal situation, säger Stahre.

/
/
/

Beskedet: Förra världsettan avslutar karriären

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Guldtorkan är över för volleybolldamerna i Örebro Volley. Laget vann den tredje SM-finalen mot det regerande mästarlaget Engelholm med 3–1 i set och tog därmed hem SM-guldet via 3–0 i matcher.

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.