Högmo tackade av hemmafansen på söndagen. Nu hyllas han av supporterföreningen.
1 av 6
Högmo tackade av hemmafansen på söndagen. Nu hyllas han av supporterföreningen. - Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Efter ärevarvet på Tele2 Arena – nu kommer Högmomaskerna.
2 av 6
Efter ärevarvet på Tele2 Arena – nu kommer Högmomaskerna. - Foto: TT BILD
Högmo har lyft Djurgården från det hopplösa läget i våras.
3 av 6
Högmo har lyft Djurgården från det hopplösa läget i våras. - Foto: TT Bild
Efter säsongen fokuserar han till 100 procent på det norska landslaget.
4 av 6
Efter säsongen fokuserar han till 100 procent på det norska landslaget. - Foto: TT Bild
Men han ska fortsätta som strategisk rådgivare åt Dif.
5 av 6
Men han ska fortsätta som strategisk rådgivare åt Dif. - Foto: TT Bild
Järnkaminernas ordförande Dan Blomberg.
6 av 6
Järnkaminernas ordförande Dan Blomberg. - Foto: Privat

Djurgårdsfansen klär ut sig – till Högmo

Per-Mathias Högmo har blivit "Per-Messias". Nu hyllar Djurgårdsfansen honom med Högmomasker i säsongens sista match mot Öster.


Högmos facit i Djurgården

Allsvenskan
11 segrar
6 oavgjorda
3 förluster

Djurgården har även gått vidare till gruppspelet i svenska cupen.

Till sista hemmamatchen fick alla från Norge gå in gratis. Nu blir Djurgårdens tränare Per-Mathias Högmo ännu mer hyllad – den här gången av supportrarna.

Den officiella supporterföreningen Järnkaminerna har tagit fram 2 000 Högmomasker som kommer att säljas i samband med bortamatchen mot Öster på söndag, meddelar dem på sin hemsida.

– Det är en hyllning fast på ett lite roligare sätt. Det har funnits liknande initiativ tidigare, till exempel när några gjort Niclas Rasck-masker efter guldet 2005. Någon bortamatch till Gävle var alla på en buss utklädda till Leif GW Persson, säger Järnkaminernas ordförande Dan Blomberg till Nyheter24.

"De lär ta slut"

Högmo blev snabbt populär i Stockholmsklubben sedan han tagit över efter Magnus Pehrsson. Han har till och med blivit kallad "Per-Messias". Han tog upp de från ett hopplöst läge i tabellen till just nu en stabil sjunde plats i tabellen som skulle bli Dif:s bästa sedan 2007 om de håller ut de två sista omgångarna.

Järnkaminerna tror att maskerna kommer att sälja slut.

– Vi har redan märkt av att det finns ett stort intresse och ju närmare söndag vi kommer desto fler lär bli sugna. De där 2 000 maskerna lär ta slut, säger Blomberg.

"Han är svår att inte älska"

Högmo lämnar efter säsongen Djurgården då han tar över det norska landslaget permanent. Men han ska också fortsätta som strategisk rådgivare åt klubben i fortsättningen. De flesta undrar nu hur hur det ska gå nästa säsong.

– Det är bara att hoppas att klubben låter honom vara med i rekryteringen av nästa tränare och att han finns kvar som bollplank. Då kan vi rida vidare på den här vågen, säger Järnkaminernas ordförande.

Vad har Högmo betytt för er supportrar och klubben?

– Han är svår att inte älska som supporter. Man ser sällan en intervju med honom där han inte hyllar fansen och Djurgårdsfamiljen. Sportsligt har han ju betytt otroligt mycket i år, även om spelarna också gjort ett fantastiskt jobb.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.