Stockholm

Anders Svensson överväger att sluta

Sveriges mesta landslagsman genom tiderna Anders Svensson funderar på att sluta med fotbollen.
1 av 4
Sveriges mesta landslagsman genom tiderna Anders Svensson funderar på att sluta med fotbollen. Foto: Bildbyrån / Jörgen Jarnberger
Anders Svensson deppar efter förlusten mot Esbjerg.
2 av 4
Anders Svensson deppar efter förlusten mot Esbjerg. Foto: Bildbyrån / Carl Sandin
Det var en tung kväll för Elfsborg och Svensson mot Esbjerg.
3 av 4
Det var en tung kväll för Elfsborg och Svensson mot Esbjerg. Foto: Bildbyrån / Carl Sandin
Har gjort flest landskamper genom tiderna för Sverige.
4 av 4
Har gjort flest landskamper genom tiderna för Sverige. Foto: Bildbyrån / Marcus Ericsson

Sveriges meste landslagsman genom tiderna, Anders Svensson, överväger att sluta med fotbollen om Sverige inte går till VM.
– Det kanske är lika bra att jag lägger av. Så känns det just nu i alla fall, säger Svensson till BT.


Läs mer

Elfsborg åkte under torsdagen på en tung förlust hemma mot Esbjerg med 1–2 i Europa Leagues gruppspel. Det ser nu väldigt tufft för boråsarna att gå vidare och lagkaptenen Anders Svensson var kritisk efter matchen. Landslagsmannen hade till och med tankar på att lägga av helt och hållet med fotbollen.

–  Det finns potential i den här gruppen. Men det kanske krävs en generationsväxling. Det kanske är dags för en annan att lägga av också, sa Svensson efter slutsignalen till Borås Tidning.

Kan lägga av om Sverige missar VM

Han fortsätter:

– Vi får väl se om vi går till VM. Annars kanske det är lika bra att jag lägger av. Så känns det just nu i alla fall. Men jag får väl sova på det. Jag är en känslomänniska. Och just nu känns det som att om vi missar playoff kan jag lika gärna låta de unga ta över. Det finns bra mittfältare i den här truppen.

Förlusten orsakades av två svaga insatser i eget straffområde av Elfsborg. På första målet glömde man bort Hans Henrik Andreasen som helt fri kunde nicka in 1–0. På det andra målet var det Svensson själv som missade att rensa undan och bollen gick i mål.

"Jag tycker inte ens att vi gick in i duellerna"

– Det kändes inte bra. Vi kunde ha undvikit det målet. En tung start. Sedan fick vi inte riktigt igång vårt spel. Det som stör mig är att vi inte vinner dueller, vilket vi hade pratat om precis innan. Jag tycker inte ens att vi gick in i duellerna. Det gör mig väldigt besviken. Samtidigt när man själv gör sådana misstag är det svårt att kritisera någon annan.

– Jag läser spelet klockrent, ser att bollen skall hamna där. Problemet är att jag missar bolldjäveln. Det har aldrig hänt innan. Klantigt. Men tyvärr sånt som händer. Det känns väldigt tufft nu i gruppen. Det är mycket som skall till för att vi skall fixa detta. Men vi får inte ge upp, vi måste hitta något att bygga vidare på, avslutar Svensson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.