Panajotis Dimitriadis och Niclas Eliasson är klara för AIK.
1 av 4
Panajotis Dimitriadis och Niclas Eliasson är klara för AIK. - Foto: Bildbyrån
Dimitriadis är bra på att glidtackla.
2 av 4
Dimitriadis är bra på att glidtackla. - Foto: Bildbyrån / Marcus Ericsson
Eliasson firar uppflyttningen med Falkenberg till Allsvenskan.
3 av 4
Eliasson firar uppflyttningen med Falkenberg till Allsvenskan. - Foto: Bildbyrån / Daniel Stiller
Dimitriadis får en varning.
4 av 4
Dimitriadis får en varning. - Foto: Bildbyrån / Avdo Bilkanovic

AIK är heta i Silly Season-tider: Har gjort klart med två nyförvärv

Det har varit på gång ett tag. Nu är Panajotis Dimitriadis, 27, och Niclas Eliasson, 17, klara för AIK. Båda har skrivit på ett kontrakt som gör att de kan stanna i AIK till 2017.


AIK slutade tvåa i årets allsvenska. Nu satsar man mot nästa säsong och under onsdagen blev de två första nyförvärven klara för klubben. Det handlar om Panajotis Dimitriadis från Brommapojkarna och Niclas Eliasson från Falkenbergs FF. Båda har skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben och börja gälla från den 1 januari 2014.

– Panos är en tvåvägsspelare som kan spela på många positioner och har egenskaper som passar i AIK:s sätt att spela. Hans personlighet och ambition passar väl in i AIK, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till lagets hemsida.

"Min drivkraft är enorm"

– Att få representera AIK:s A-lag har alltid varit en dröm, min drivkraft är enorm och kommer direkt ifrån hjärtat. Jag vill göra bästa möjliga resultat både med laget och för egen del och ser fram emot att starta upp med laget i januari, säger Dimitriadis.

Han har under säsongen gjort 25 matcher och två mål för BP.

– Niclas personlighet och egenskaper passar väl in i truppbygget. Det är en oerhört ambitiös spelare med en enorm passion för fotboll. Vi får med Niclas i truppen en skarpare konkurrens i ytterzon vilket ger oss fler valmöjligheter inför en säsong där vi på förhand vet att vi kommer att delta i tre tävlingar, säger Wesström till lagets hemsida.

"Är redan otålig att få starta upp 2014 i AIK"

– Jag är stolt och glad över att få komma till AIK. AIK bjöd in mig och visade intresse redan 2012, sedan dess har vi följt varandra och intresset att hitta en gemensam framtid har hela tiden växt. Jag har haft ett fantastiskt 2013, men är redan otålig att få starta upp 2014 i AIK, säger Niclas Eliasson.

17-årige Niclas Eliasson debuterade 2013 för Falkenbergs FF och spelade 29 matcher, varav 22 från start, i superettan.

/
/
AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!