Rikard Norling lämnar Malmö FF efter ha sagt upp sig från tränarjobbet.
1 av 4
Rikard Norling lämnar Malmö FF efter ha sagt upp sig från tränarjobbet. - Foto: Bildbyrån / NILS JAKOBSSON
Rikard Norling vann SM-guld med Malmö FF för bara några veckor sedan.
2 av 4
Rikard Norling vann SM-guld med Malmö FF för bara några veckor sedan. - Foto: BILDBYRÅN / Carl Sandin
Rikard Norling ledde Malmö till guld och är årets tränare.
3 av 4
Rikard Norling ledde Malmö till guld och är årets tränare. - Foto: BildbyrŒån / Petter Arvidson
Mycket oväntat så lämnar Norling nu jobbet i Malmö.
4 av 4
Mycket oväntat så lämnar Norling nu jobbet i Malmö. - Foto: Andreas Hillergren /SCANPIX

Rikard Norling säger upp sig från Malmö FF

Här är en riktig fotbollsbomb. Malmö FF:s guldtränare Rikard Norling säger upp sig från sitt jobb i mästarna – och lämnar vid november månads slut.


Under onsdagsförmiddagen så kom en riktig bomb i Fotbollssverige: Malmö FF:s guldtränare Rikard Norling säger upp sig från jobbet som tränare med omedelbar verkan. Det beskedet gav han under onsdagen på en presskonferens.

– Inleder med att säga att jag är väldigt tacksam för den respekt MFF visar. Framfört mina anledningar. Känt över en tid, kommer också fram till att det för mig känns ohållbart att fortsätta utan full energi. Fast i min egen passion.

– Vill passa på att tacka de som jag har jobbat med, ledning, spelare. makalös kontakt, känns tufft att lämna. Och staben som också betyder väldigt mycket. Absolut toppklass-stab. Supportrarna förtjänar kanske inte det här.

Varför Norling väljer att lämna guldklubben vill han inte berätta.

– Anledningarna? Väljer att lämna öppet för spekulationer. Hur jag än vrider och vänder på det så kommer det något negativt ur beslutet. Jag låter det stanna här, så pass viktiga saker för mig, och allvarligt. Jag vill att det stannar här. Fansen kommer undra över anledningarna? Jag förstår det, jag har vägt alterntiven i flera vågskålar och vi är överens om att det är det minst negativa att det stannar här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.