Söndag 18 Apr
Stockholm

Sanningen bakom AIK:s energidryck med Turina

En bild lades upp på Twitter och visar energidrycker med bilder på Ivan Turina på burkarna.
1 av 4
En bild lades upp på Twitter och visar energidrycker med bilder på Ivan Turina på burkarna. Foto: Twitter
En del supportrar har reagerat över att Turina är på burkarna, eftersom att energidrycker kan orsaka hjärtproblem.
2 av 4
En del supportrar har reagerat över att Turina är på burkarna, eftersom att energidrycker kan orsaka hjärtproblem. Foto: Instagram
Ivan Turina avled 2 maj 2013 i sömnen. Dödsorsaken var en genmutation som orsakade plötsligt hjärtstopp.
3 av 4
Ivan Turina avled 2 maj 2013 i sömnen. Dödsorsaken var en genmutation som orsakade plötsligt hjärtstopp. Foto: Bildbyrån / JOEL MARKLUND
Ivan Turina har sedan sin död hyllats stort av AIK-supportrarna.
4 av 4
Ivan Turina har sedan sin död hyllats stort av AIK-supportrarna. Foto: Bildbyrån / MARCUS ERICSSON

AIK kommer att sälja energidrycker med bilder på Ivan Turina på burkarna. Något som fått såväl egna som andras supportrar att reagera.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Under torsdagen lades det upp ett par bilder på sociala medier som visade energidrycker med en bild på Ivan Turina på burkarna.

En del supportrar har reagerat över detta med anledning av att Turina gick bort förra året och framför allt hur han gjorde det. Energidrycker kan orsaka hjärtproblem och Ivan Turina hade ett medfött hjärtfel, vilket dock inte ansågs vara en orsak till hans plötsliga död i obduktionsrapporterna.

– Det är en serie burkar med hjältar och legender inom AIK som kommer att ges ut nästa vecka. Överskottet av försäljningen kommer att gå till AIK Ungdom och en nyuppstartad fond som heter Ivan Turinas målvaktsfond, där pojkar och flickor inom klubben kan söka stipendier, säger AIK:s fotbollsförenings ordförande Johan Segui till Nyheter24.

"Ska inte dra för stora växlar"

Han förklarar vidare hur han ser på att en del reaktioner har kommit mot att just Turina pryder en del av burkarna.

– Jag kan förstå att man kanske kan börja undra om man ser en bild på en lastpall med burkar med Ivan Turina på. Man ska också ha respekt för att det finns många olika åsikter, men jag tycker inte att man ska dra allt för stora växlar av det här. Ivan Turina om någon gillade verkligen sport- och energidrycker, säger han.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela