Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter tragedin – inför kontrakt för besökare

- 03/04/2014, 14:40 -
Helsingborg kallar dokumentet "Elva målgivande passningar"
1 av 2

Helsingborg kallar dokumentet "Elva målgivande passningar"

Faksimil HIF.se

2 av 2

TT BILD

Efter tragedin i söndags agerar Helsingborg. Klubben kräver att besökarna skriver på ett kontrakt – annars släpps man inte in.

HELSINGBORG. I samband med den allsvenska premiären mellan Helsingborg och Djurgården i söndags misshandlades en 43-årig djurgårdssupporter så allvarligt att han senare avled.

Efter tragedin ställer nu Helsingborg hårda krav på sina besökare. Klubben inför ett kontrakt som all publik måste skriva på – annars släpps du inte in.

– Förutsättningen för att komma in på vår arena det är att i princip underteckna det här dokumentet. Det är liksom inträdesbiljetten, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg till HD.se.

Elva punkter

Dokumentet, som HIF kallar för "elva målgivande passningar", innehåller elva punkter som beskriver hur man som besökare ska bete sig inne på Olympia. Vill man inte skriva på får man heller inte komma in på arenan.

– Är man inte intresserad av att teckna på det här då är man inte heller välkommen till oss. Skulle man trots att man tecknar på det bryta mot reglerna då är man inte heller välkommen, säger Paul Myllenberg.

Kan ta bort ståplats

sin hemsida skriver Helsingborg att man vill se en omedelbar förändring och att man inte utesluter att ta till ytterligare grepp:

"Nästa steg är ytterligare drastiska åtgärder som att exempelvis inte välkomna bortapublik, ta bort ståplats. Hjälp oss att undvika det!"