Helsingborg kallar dokumentet "Elva målgivande passningar"
1 av 2
Helsingborg kallar dokumentet "Elva målgivande passningar" - Foto: Faksimil HIF.se
2 av 2
- Foto: TT BILD

Efter tragedin – inför kontrakt för besökare

Efter tragedin i söndags agerar Helsingborg. Klubben kräver att besökarna skriver på ett kontrakt – annars släpps man inte in.


"Elva målgivande passningar"

Här är några av punkterna i det dokument HIF kräver att besökarna följer:

* Vi hejar på vårt lag – och avstår från att nedvärdera domarna, motståndarna och deras supportrar

* Vi stöttar våra spelare i med- och motgång

* Vi respekterar och följer klubbfunktionärernas, ordningspersonalens och polisens uppmaningar

* Vi har ett språkbruk som vi vill att våra barn och unga ska använda – vi använder inte hatiska ramsor och slogans

* Vi accepterar inte pyroteknik, inkastade föremål och andra spelförstörande inslag

Läs hela listan här  .

HELSINGBORG. I samband med den allsvenska premiären mellan Helsingborg och Djurgården i söndags misshandlades en 43-årig djurgårdssupporter så allvarligt att han senare avled.

Efter tragedin ställer nu Helsingborg hårda krav på sina besökare. Klubben inför ett kontrakt som all publik måste skriva på – annars släpps du inte in.

– Förutsättningen för att komma in på vår arena det är att i princip underteckna det här dokumentet. Det är liksom inträdesbiljetten, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg till HD.se.

Elva punkter

Dokumentet, som HIF kallar för "elva målgivande passningar", innehåller elva punkter som beskriver hur man som besökare ska bete sig inne på Olympia. Vill man inte skriva på får man heller inte komma in på arenan.

– Är man inte intresserad av att teckna på det här då är man inte heller välkommen till oss. Skulle man trots att man tecknar på det bryta mot reglerna då är man inte heller välkommen, säger Paul Myllenberg.

Kan ta bort ståplats

sin hemsida skriver Helsingborg att man vill se en omedelbar förändring och att man inte utesluter att ta till ytterligare grepp:

"Nästa steg är ytterligare drastiska åtgärder som att exempelvis inte välkomna bortapublik, ta bort ståplats. Hjälp oss att undvika det!"

HIF
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Engström: "Skönt att spräcka målnollan"

1 timme sedan

Jönsson efter förlusten: "Vi fick en lektion"

2 timmar sedan
Växjö hade inte en chans borta mot Rögle. Ängelholmsklubben vann med 3–1 – smickrande siffror för SM-guldvinnaren från Småland. Vi fick en lektion i dag, säger Växjötränaren Jörgen Jönsson.

Vasic sena cykelspark räddade poäng åt BP

3 timmar sedan
Brommapojkarna såg ut att förlora viktiga poäng på hemmaplan. Då klev Nikola Vasic fram på tilläggstid och cykelsparkade in kvitteringen (2–2) mot Norrköping.

Helt lika i Solheim Cup – tre raka för Grant

3 timmar sedan
Linn Grant har vunnit tre raka matcher och bidragit starkt till Europas upphämtning. Segern som utjämnade till 8–8 lär gå till Solheim Cup-historien. Det var helt sinnessjukt, säger Grant.

VM över för Kessidis – med dubbla misslyckanden

idag 18:20
VM i Belgrad blev ett misslyckande för Alex Kessidis. Ett dubbelt sådant. Svensken får fortsätta att längta efter ett VM-guld och jaga en svensk kvotplats till Paris-OS

Inget verkar kunna stoppa Manchester City

idag 18:06
Manchester Citys segertåg fortsätter. Under lördagen tog laget sin sjätte raka Premier League-seger när man vann över Nottingham Forest med 2–0. Detta trots att mittfältaren Rodri blev utvisad i den 46:e matchminuten.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.