Alhassan "Crespo" Kamara berättar om tiden i Sierra Leone.
1 av 4
Alhassan "Crespo" Kamara berättar om tiden i Sierra Leone. - Foto: Bildbyrån/Jonathan Näckstrand
Han spelar för allsvenska nykomlingen Örebro.
2 av 4
Han spelar för allsvenska nykomlingen Örebro. - Foto: Bildbyrån/Marcus Ericsson
I oktober 2011 värvades han till AIK.
3 av 4
I oktober 2011 värvades han till AIK. - Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson
I AIK spelade han bland annat mot Manchester United.
4 av 4
I AIK spelade han bland annat mot Manchester United. - Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Örebro-anfallaren: "Började spela fotboll med dödskallar"

Örebros Alhassan Kamara berättar för Örebroar'n om de tuffa förhållanden han växte upp under i Sierra Leone. Bland annat fick han spela fotboll med dödskallar.


Alhassan "Crespo" Kamara skrev på för AIK i oktober 2011, men sejouren i klubben blev aldrig särskilt framgångsrik. Han lånades ut till Örebro och lämnade sedan AIK för att nu helt tillhöra den allsvenska nykomlingen.

Han berättar för lokaltidningen Örebroar'n om de speciella förhållanden som rådde när han växte upp i Sierre Leone under inbördeskiget, skriver Expressen.

"Började spel med människoskallar"

– Vi började spela med människoskallar. Vi hade ingen boll så vi var tvungna att hitta något att spela med, berättar han och fortsätter:

– De fanns överallt eftersom det var krig i landet och så många människor dog. Vi spelade på gatan tre mot tre. Efter kriget ville vi fortsätta att spela och vi gjorde egna bollar i plast. Och så fortsatte det. Fotbollen blev ett naturligt inslag i vardagen.

"Har gjort mig stark"

Den tuffa uppväxten har präglat honom och han har nu gått från att spela fotboll med dödskallar till att tillhöra en allsvensk klubb.

– Det har gjort mig stark och gjort att jag haft något att kämpa för. Det var tufft för mina föräldrar att ta hand om oss under kriget och när jag tänker på det vill jag kämpa ännu mer för att lyckas. Jag vill att de ska få något tillbaka, säger han till tidningen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.