Söndag 14 Aug
Stockholm

Den avbrutna matchen på Olympia slutar oavgjort

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Den avbrutna matchen mellan Helsingborg och Djurgården i premiäromgången slutar oavgjort, 1–1. Det beslutade Disciplinnämnden under måndagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kontrakt för att komma in

Efter tragedin valde Helsingborg att alla supportrar som ska in på Olympia måste skriva på ett kontrakt – annars släpps de inte in

Det var en tragisk dag i svensk fotbollshistoria. Innan matchen mellan Helsingborg och Djurgården dog en djurgårdssupporter efter att ha blivit överfallen utanför Olympia. Med anledning av detta stormade Dif-supportrar planen för att få matchen avbruten i den 41:a matchminuten.

Domaren Martin Hansson beslutade även att bryta matchen. Under måndagen valde Disciplinnämnden att matchen skulle sluta just 1–1.

"Finns synnerliga skäl för undantagsregeln"

Nämnden skriver att man inte kan bortse från den fruktansvärda händelsen före matchen. Ett beslut som går emot praxis då händelser utanför arenan egentligen inte ska tas i beaktning. 

"Detta gör att nämnden anser att omständigheterna var sådana att huvudregeln vid avbrutna matcher inte ska tillämpas. Det betyder också att det finns synnerliga skäl för att använda undantagsregeln som innebär att matchen inte ska återupptas", skriver de i sitt beslut.

Dock kan fortfarande båda lagen bestraffas för det som hände på läktarna – men det beslutet väljer Disciplinnämnden att skjuta på. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.