5 allsvenska rykten som fick alla att tappa hakan

- 09/07/2014, 14:08 -
Eero Markkanen är inte ensam.
1 av 6

Eero Markkanen är inte ensam.

TT / Montage

Eero Markkanen.
2 av 6

Eero Markkanen.

Claudio Bresciani /TT

Ludvig Öhman.
3 av 6

Ludvig Öhman.

Patric Söderström / TT

Mateja Kezman.
4 av 6

Mateja Kezman.

AP / TT

Miiko Albornoz.
5 av 6

Miiko Albornoz.

AP / TT

Daniel Amartey.
6 av 6

Daniel Amartey.

RICKARD NILSSON / TT

AIK:s Eero Markkanen sägs vara på väg till Real Madrid– men vilka andra osannolika rykten har skakat Fotbollssverige?

Finnen till Real Madrid?

Ja, ni har alla hängt med vad som har hänt. AIK:s 23-årige finske anfallare Eero Markkanen har imponerat scouter i Real Madrid (Youtube-värvning efter drömmålet i derbyt mot Djurgården?) och sägs vara mycket nära en övergång. Vem trodde det efter den ruskiga sågningen av en finsk journalist när han skrivit på för AIK. 

– Han är inget namn i Finland och har aldrig varit i närheten av att vara ett namn för det finska a-landslaget, sa Huvfudstadsbladets krönikör Jonas von Wendt till Fotbolldirekt.


Bildkälla

VM-backen till Barca?

Miiko Albornoz, som var bänkad under hela Chiles VM-turnering, blev nyligen klar för Hannover 96 i Bundesliga. Men ett tag spreds ryktet att han skulle vara på väg till Barcelona. Tillåt oss skratta. 


Bildkälla

Världsstjärnan en underskrift från Listerlandet?

Känner du igen namnet Mateja Kezman? När han, som spelade i bland annat Atlético Madrid, Paris Saint-Germain och Chelsea, var på väg nedåt karriären under 2011 var det någon viskade i någon annans öra och så vidare att Mjällby bara var detaljer från att värva stjärnan. Något han själv var tvungen att dementera i Kristianstadsbladet:

– Jag hade aldrig hört talas om Mjällby förrän tidningarna här började hänga på de svenska skriverierna.


Bildkälla

Dif-succén till Liverpool?

Daniel Amartey ryktades till den engelska storklubben Liverpool redan under 2013. Och visst drömde djurgårdarna om att sälja honom till en europeisk toppklubb. Men ryktet blev än mer anmärkningsvärt när det ghananske stjärnskottet till slut hamnade i danska FC Köpenhamn.


Bildkälla

Kalmars 22-åring till Chelsea?

När högerbacken Ludvig Öhmans kontrakt var på väg att gå ut med Kalmar FF i vintras kom det galna beskedet. Storklubben Chelsea skulle ha varit och scoutat honom noggrant. Det slutade trots allt med att han förlängde sitt kontrakt.