Är han ersättare till Robin Quaison – och Celso Borges?
Är han ersättare till Robin Quaison – och Celso Borges? - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON

AIK förstärker – med 20-åring från Argentina

Gabriel Ferreyra. Det är dags att lägga det namnet på minnet.


Robin Quaison har redan försvunnit och de flesta väntar bara på att Celso Borges ska lämna AIK. För att fylla luckan har därför AIK nu värvat en central mittfältare vid namnet Gabriel Ferreyra. AIK har skrivit på ett lånekontrakt på 17 månader med en köpoption för 20-åringen som kommer från den argentinska storklubben Boca Juniors.

– Gabriel är en central mittfältare med en stor arbetsradie och en bra passningsfot. Vi har sett honom på plats i Buenos Aires och har samsyn med Boca Juniors på hur vi skall utveckla Gabriel och vad han skall bidra med i AIK:s spel, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till den officiella hemsida.

AIK, som möter Djurgården i Stockholmsderbyt på onsdag, jobbar för att få honom spelklar så snart som möjligt.

Ferreyra kommer att bära nummer 15. 

AIK
/
/
/
/
Kan AIK hota Malmö FF om SM-guldet?
Senaste nytt

Sagström tappade i ledarbollen – igen

Sundling fyra när Pärmäkoski vann på hemmaplan

Skidveteranen Krista Pärmäkoski fick jubla i Lahtis när hon vann sitt första världscuplopp på sex år. Svenskorna missade alla pallen – Jonna Sundling var bäst med en fjärdeplats.

Almtuna klart för kval efter seger mot Djurgården

1 timme sedan
Efter seger, 2-1 (1-0, 0-1, 1-0), på hemmaplan mot Djurgården står det klart att Almtuna efter en bra säsong i Hockeyallsvenskan är klart för kval till Hockeyallsvenska slutspelet.

Björklöven vann – efter Scott Pooleys hattrick

1 timme sedan
Scott Pooley stod för tre mål när Björklöven vann mot Mora på hemmaplan i Hockeyallsvenskan. Till slut blev det 5-0 (2-0, 3-0, 0-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Maxime Fortier och Brandon Manning.

Lyxiga prispotten: Så mycket pengar får vinnarna i Vasaloppet 2024

1 timme sedan
Vasaloppet 2024 äger rum den 3 mars och för de som lyckas ta sig upp på topp 15-placeringarna i tävlingen väntar lite skönt klirr i kassan – inte minst för de snabbaste åkarna förstås.

Östersunds IK avgjorde i tredje perioden

2 timmar sedan
Östersunds IK segrade hemma mot Västervik i Hockeyallsvenskan. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan Östersunds IK drog ifrån i sista perioden. Matchen slutade 5-3 (2-2, 1-1, 2-0).