Förre MFF-anfallaren om skodebatten: "Ska försöka hitta balettskor i min storlek"

- 24/03/2015, 13:49 -
Alex Nilsson.
1 av 3

Alex Nilsson.

TT NYHETSBYRÅN

Alex Nilsson.
2 av 3

Alex Nilsson.

TT NYHETSBYRÅN

Inlägget på Facebook.
3 av 3

Inlägget på Facebook.

Facebook

Malmös förre anfallare tycker att skodebatten är löjlig.

Lina Holmlund skrev ett debattinlägg på Nyheter24 där hon kritiserade det lilla antalet fotbollsskor som finns att välja bland om man är tjej. Hon berättar bland annat att hon blev uppmanad att köpa barn- eller juniorskor.

I en intervju med Expressen berätter Lina att hon blev ombedd att köpa barn- eller juniorskor istället.

– Stadium hade inget under 39. Men de tar heller aldrig in mindre storlekar. "Vad köper en tjej då?", frågade jag. "Barnskor och juniorskor". Vi sa då att det är sämre kvalitet och att man får köpa tre par om det ska hålla en hel säsong, sa Lina..

Nu har Malmö FFs förre anfallare Alex Nilsson tröttnat på debatten. I ett inlägg på Facebook skriver han att han är så trött på det här att han vill spy, och att han inte skulle kunne hitta några balettskor i hans storlek.

Bildkälla: Facebook

Expressen ringde upp Alex och bad honom utveckla sin kritik.

En fjärdedel av alla fotbollsspelare i Sverige är tjejer, ska de inte kunna hitta rätt skor i butik?

– Det är klart att de ska hitta fotbollsskor. Men det finns så många viktigare saker här i världen. Det finns de som inte har någonstans att bo, folk som svälter ihjäl, och folk som mister sina anhöriga i krig. Att folk inte hittar sina skor i en butik tycker jag är en bagatell när man ser och hör allt annat som händer i världen.

Är det inte fel att hon inte kunde hitta bra fotbollsskor bara för att hon är tjej?

– Vi svenskar är väldigt bortskämda. Jag är själv likadan. Men man måste tänka ett steg längre. Det finns värre saker än ett par fotbollsskor i en butik. Det är det som är min poäng. Sedan så ska tjejer självklart också kunna hitta sina skor i en sportbutik.